Nominerad Guldstolen 2021

Skräddarsydd inredning nominerat till pris

EQT är ett kontor i Stockholm och var en av de fyra nominerade till Guldstolen 2021.

Juryns motivering

Inredningen speglar beställarens verksamhet, nämligen förädling. En snabbt växande organisation har gått från hörnkontor till öppet landskap, där inredningsarkitekterna har skräddarsytt inredningen. Resultatet är en exklusiv och elegant miljö. Med ambitionen att skapa en plats de anställda sällan vill eller behöver lämna – här arbetar man långa dagar – har varje detalj, från receptionsdiskens släta och läderförsedda ytskikt till kapprummets granithuggna skoputs, bearbetats av inredningsarkitektens strama penna.

Planens organisation förtydligas av en mörkt utformad kärna, medan kontorsytorna är ljusa och ger ett intryck av lugn och koncentration. En stor lounge och matsal står till medarbetarnas förfogande dygnet runt. Inredningen är genomtänkt och detaljrik, med lokala och hållbara material, som har förädlats och samspelar smakfullt. Inredningsarkitekten har arbetat med repetition, såsom en återkommande radie på detaljer. Den blir ett taktilt inslag för handen att utforska och skapar en visuell helhet. Smart belysning, osynligt integrerad i undertaket, skapar en mjuk matta av ljus i korridorerna.

Kontoret är rikligt smyckat med konst som kontrasterar och förstärker den avvägda inredningen. Lik en oklanderligt måttsydd italiensk kostym, blir resultatet en självsäker inramning till verksamheten som får tillgångar att växa.

Fler nominerade till Guldstolen

Visa alla vinnare och nominerade
Kunskapshuset i Gällivare har bästa inredningen
Vinnare 2021
Guldstolen

Kunskapshuset i Gällivare har bästa inredningen

Liljewall och MAF arkitektkontor
Kunskapshuset i Gällivare vann Guldstolen 2021, Sveriges Arkitekters pris för årets bästa inredning.
Inredning i smyckesbutik nominerat till pris
Guldstolen

Inredning i smyckesbutik nominerat till pris

All Blues och Jack Dalla Santa
Smyckesbutiken All Blues ligger i centrala Stockholm och var en av de fyra utvalda interiörerna att vinna Guldstolen, Sveriges Arkitekters pris för årets bästa inredning.