Konstfackstudenter tilldelas Josef Franks stipendium

Publicerad: 2023-09-29

Juryn för Josef Franks stipendiefond har tilldelat stipendiet för hösten 2023 till Konstfackstudenterna Signe Wiman Westberg och Isolde Berg. De får dela på 52 000 kronor att använda till en studieresa.

Josef Franks stipendiefond är ett resestipendium för att främja unga inredningsarkitekters utbildningar genom studier eller praktik utomlands. Sveriges Arkitekters Akademi för inredningsarkitektur bedömer ansökan och utser 2–4 stipendiater för varje år.

Juryns motivering:

Signe Wiman Westberg

Signe tilldelas 26 000 kronor från Josef Franks stipendiefond för sitt utbyte i Wien. 

Signe tilldelas stipendiet för sin nyfikna syn på andra kulturella perspektiv på rumslighet och formgivning. Viljan att betrakta sig själv ur en annan synvinkel och med studierna som verktyg blicka både inåt och utåt går i linje med Josef Franks filosofi. Juryn hoppas att studierna leder till en bredare förståelse för inredningsarkitekturen som allkonstverk, med nya intryck och referenser till det fortsatta lärandet.  

Isolde Berg

Isolde tilldelas 26 000 kr från Josef Franks stipendiefond för sitt utbyte i Milano.

Isolde tilldelas stipendiet för sin träffsäkra beskrivning av värdet i att vistas i en kontext utanför den egna trygga sfären. Att ta sig an en ny kultur kan vara utmanande, men alltid lärorikt. De nya arbetssätt en ny skola innebär liksom att bekanta sig med nya material och tekniker tror juryn kommer vara mycket utvecklande. Detta tillsammans med Isoldes nyfikenhet på den lokala arkitekturen och de möten som kommer ske under studietiden ligger helt i linje med – och för vidare -Josef Franks anda.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Josef Franks stipendium till Konstfackstudenter
Josef Franks stipendiefond

Josef Franks stipendium till Konstfackstudenter

Juryn för Josef Franks stipendiefond har tilldelat stipendiet för våren 2024 till Konstfackstudenterna Molly Ringqvist och Anna Haikara.
Publicerad: