Ateljé Lena

I skogen utanför Jukkasjärvi i norra Sverige ligger två hus. I det ena huset finns en Ateljé, i det andra kan man bo. Vi har ritat husen i nära samarbete med konstnärinnan.

Ateljéhuset med sitt stora kvadratiska atlejérum har en invändig takhöjd på 5,5 m till taknock. Här kan det skapas stora skulpturer.  De höga arbetsportarna i glas släpper in ljuset tillsammans med generösa takfönster mot norr. Genom huset går flera siktlinjer. På det lilla loftet finns en dammfri ritstudio för mindre modellarbeten och tecknande.

Snett bakom Ateljén ligger det lilla sovhuset. Här kan man äta, vara och sova. Den platsbyggda sovalkoven med loft ger plats för en hel liten familj på besök.

Båda husen är klädda med liggande stockpanel behandlade med tjärvitriol. Fönster och dörrar är målade i en varm ton av ockra. Lämnar man husen en tid kan man dra för skjutluckorna om man vill.

Situationsplan Ateljé Lena

 

https://www.winrotharkitekter.se

Relaterade projekt

Visa alla projekt
Villa S
Villor och fritidshus

Villa S

Arkitektkontor: Winroth arkitekter
På en idyllisk skogstomt i fin södersluttning har vi ritat denna villa. Två kroppar korsar varandra och möter terrängen. Ena...
Nytt Äldreboende i Rinkeby
Gruppboende

Nytt Äldreboende i Rinkeby

Arkitektkontor: Winroth arkitekter
Tillsammans med Micasa Fastigheter har vi tagit fram ett nytt koncept för vård och omsorgsboenden med fokus på hemlika förhållanden....