Medarrangörer till Arkitekturgalan 2024

Byggherrarna och Malmö Stad är medarrangörer till Arkitekturgalan 2024.

Vilka är Byggherrarna?

Byggherrarna är en branschorganisation som arbetar för att stärka och utveckla byggherrerollen för ett hållbart och effektivt samhällsbyggande. Föreningens medlemmar ingår i samhällsbyggnadssektorn och representerar långsiktiga fastighetsägare och förvaltare som utvecklar, planerar och genomför bygg- eller anläggningsprojekt för egen drift och förvaltning.

Tommy Lenberg, VD Byggherrarna. Foto: Creative commons/Barabild.

Varför är ni medarrangörer till Arkitekturgalan?

– Samhällsbyggandet står inför stora utmaningar, inte minst klimatomställningen. Jag ser vårt samarbete kring arkitekturkonferensen som ett viktigt steg i att byggherrar, arkitekter och kommuner närmar sig varandra. Gemensamt kan vi stärka varandra och bygga kunskap om hur vi utformar ett hållbart och kvalitativt byggande för framtiden.
Tommy Lenberg, vd Byggherrarna.

Malmö Stad

Finn Williams, stadsarkitekt i Malmö. Foto: Malmö Stad

– Vi är mycket glada att Arkitekturgalan kommer till Malmö och att vi har möjlighet att bidra som medarrangörer. Malmö är en stad i framkant när det kommer till nytänkande och nya utmaningar inom stadsutveckling, och vi ser fram emot att dela erfarenheter och idéer med arkitekter och byggaktörer från hela Sverige. Vi tror att det bästa sättet att tackla de stora omställningar vår bransch står inför är tillsammans, säger Malmös stadsarkitekt Finn Williams.

Malmö är Sveriges tredje största stad och den snabbast växande storstaden i Sverige. Befolkningen har ökat stadigt under de senaste 30 åren och idag bor över 350 000 människor här. Hälften av invånarna i Malmö är under 35 år och Malmöborna har rötter i över 180 länder.

Missa inte – dagen efter galan!

Upplev arkitekturen på plats i Malmö. Passa på att besöka några av Malmös arkitektoniska pärlor. På förmiddagen, dagen efter Arkitekturgalan, ordnar Malmö Stad visningar av flera olika platser i staden.

Välj vad du vill veta mer om och anmäl dig.