Nominerad Guldstolen 2012

Utställningslokal i Göteborg kan vinna pris

Nudie Jeans kontor och utställningslokal i Göteborg var en av tre nominerade till Guldstolen 2012.

Juryns motivering

Projektet har gått ut på att skapa funktionella lokaler som berättar byggnadens historia i samklang med Nudie Jeans filosofi. Verksamheten ligger i Göteborgs Antikhallars praktfulla byggnad som uppfördes 1885 för Skandinaviska Banken.

Byggnaden berättar en historia genom sin användning och sitt slitage, så även jeansen vi bär. Arbetarkultur möter högborgerlighet i omsorgen om de saker vi äger; det som är slitet lyfts fram, det som är trasigt lagas och det som adderas “blinkar” igenkännande mot befintligt. En arkitektur som bejakar flera historiska lager och som förhåller sig till det redan existerande genom att återanvända. Att skapa nytt blir att blicka både framåt och bakåt samtidigt.

Visionen är stark och interiören konsekvent genomtänkt och genomförd. Inredningens konceptuella art samspelar väl med företagets produkter och stärker varumärket.

Fler nominerade till Guldstolen

Visa alla vinnare och nominerade
Skola kan vinna arkitekturpris
Guldstolen

Skola kan vinna arkitekturpris

Codesign
Stadsmissionens skola var en av tre nominerade till Guldstolen 2012.
No Picnic – vinnare Guldstolen 2012
Guldstolen

No Picnic – vinnare Guldstolen 2012

No Picnic
Guldstolen 2012 tilldelades No Picnics kontor för dess oväntade interiöra element vars trompe l’oeil-effekt bjuder på en upplevelse i gränslandet mellan konst och arkitektur.