Tävling

Steel Race Reuse 2020

Publicerad: 2020-01-14

Välkommen att delta i ”Steel Race Reuse 2020” – 72-timmarstävlingen där vinnande bidrag kommer att tillverkas och uppföras för att fungera som en mötesplats vid Arkitekturgalan 2020. Arkitekturgalan äger rum den 10 mars i Stockholms Konserthus vid Hötorget.

Tävlingen är öppen för alla arkitekter och arkitektstuderande som är medlemmar i Sveriges Arkitekter. Det kan vara en enskild arkitekt/student eller ett team.

Syfte

Syftet med tävlingen är att uppmärksamma arkitekterna på stålets roll och möjligheter i det cirkulära byggandet samt att bidra till en estetisk upplevelse under Arkitekturgalan. Tävlingen ska bidra till att öka kunskapen om stål som byggnadsmaterial, uppmuntra till ökad samverkan mellan olika aktörer samt tillföra ett tävlingsmoment till Arkitekturgalan.

Tävlingsuppgiften

Tävlingsuppgiften är att ta fram ett förslag till en mötesplats i stål med tydlig koppling till återbruk. Konstruktionen får vara max 10 meter bred och 4 meter djup samt 3,5 meter i höjd.

Tidplan

Tävlingen börjar tisdagen den 14 jan kl 17.00 och inlämning ska ske senast fredag den 17 jan kl 17.00. Vinnare utses senast under vecka 5. Därefter informeras vinnaren om vinsten. Övriga tävlande får information om att de inte vann, men inte om vilket bidrag som vann.

Det vinnande bidraget tillkännages offentligt i samband med Arkitekturgalan den 10 mars.

Jury

  • Béatrice Agrell, Kvarteret konstruktörer AB, konstruktör.
  • Robert Schmitz, White arkitekter, representant Sveriges Arkitekter (ordförande).
  • Annelise De Jong, IVL Svenska Miljöinstitutet, docent och projektledare.
  • Bo-Gert Lundgren, Stålbyggnadsteknik B-G Lundgren, konstruktör.
  • Björn Åstedt, Stålbyggnadsinstitutet, vd.

Steel Race Reuse 2020 arrangeras av Stålbyggnadsinstitutet (SBI) i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Kontaktperson: Agnes Äng-Thomas

Ladda ner tävlingsinbjudan, PDF