Vinnaren i studenttävlingen “Nya ögon på plast”

På bilden: det vinnande förslaget Paviljong, Tobias Jansson och Oscar Forsman, Umeå Arkitekthögskola

Vinnare: Stort grattis till Tobias Jansson och Oscar Forsman, Umeå Arkitekthögskola, och deras förslag Paviljong! Det vinnande förslag uppförs, i samarbete med förslagställande team, som besökscafé på Nordbygg 2018. I anslutning till besökscaféet presenteras samtliga hedersomnämnda förslag i en utställning under mässan. Det vinnande förslaget belönas med 20 000 kronor.

Ur juryns motivering: “Enkelheten i förslaget är också det som åstadkommer dess pampiga resultat. Alla funktioner är snyggt integrerade och helheten övertygar som tillfällig paviljong. Med avstamp i den klassiska ordningen skapas en innergård med pelare som konsekvent förhåller sig till den strikt geometriska grundidén.”

Ladda ned det fullständiga juryutlåtandet

Vinnare och hedersomnämnda erbjuds också program med studiebesök i samarbete med IKEM. Hedersomnämnda och vinnande förslag presenteras digitalt i anslutning till det uppbyggda vinnande förslaget i samband med öppnandet av caféet på Nordbygg 2018. Då kommer även juryns utlåtande att tillkännages. Prisutdelning sker på torsdagen den 12:e april på mässan.

Tävlingsuppgiften: Skapa ett innovativt, spänstigt, spännande och oväntat möte med plast, uttryckt i en fungerande cafémiljö på Nordbygg 2018 i Stockholm. Det som eftersöktes var nytänkande, spännande och roliga idéer – lösningar som visar på plastens möjligheter och goda egenskaper, samtidigt som de kombinerar praktisk funktion med en upplevelse för betraktaren.

Tävlingens jury bestod av:
Peter Söderberg, projektchef Stockholmsmässan/ Nordbygg
Magnus Huss, förbundsdirektör IKEM – Innovations och kemiindustrierna
Anneli Kouthoofd, vd Byggmaterialindustrierna (representant för IKEM)
Johannes Karlström, arkitekt SIR/MSA utsedd av Sveriges Arkitekter