Vinnare utsedd i tävling om Mittpunkten i Borås

Publicerad: 2022-06-07

Juryn har utsett förslaget Viskning, Nyréns arkitektkontor, till vinnare i tävlingen som var i två steg.

Arkitekttävlingen Mittpunkten syftade till att ta fram ett förslag för hur Viskans park i Borås kan komma att gestaltas när den ska passera genom Stadsparken för att binda samman Pulsenkvarteret och Centrum.

Förslaget Viskning är vinnare i projekttävlingen för Mittpunkten i Borås stadspark, som i framtiden blir en del av det långa parkstråket Viskans park. Nyréns arkitektkontor.

Vinnare är förslaget Viskning av Nyréns arkitektkontor. Övriga förslag som gick vidare till tävlingens steg två är förslaget Boro, att åter använda en plats av CF Möller samt förslaget Tidsväven av WSP.

Förslaget Viskning är välarbetat och gediget med många fina detaljer. Konceptet tar fasta på Borås textilindustri och utformningen visar hur delar av parken som varit gömda och glömda kan utvecklas med hjälp av subtila tillägg.

Ur juryns motivering.

Tävlingsuppgiften var att visa hur Hallbergsbron blir en del av Stadsparken, hur en ny säker passage över Sven Eriksonsgatan kan skapas och hur parkens utformning visar vägen för kommande Viskans park. Tävlingen syftade även till att handla upp arkitekttjänster för det fortsatta uppdraget att projektera Mittpunkten, och bidra med analys och förslag för övriga Viskans park.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad:
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord
Tävlingar

Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord

Higab anordnade, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad: