Vinnare utsedd i tävling om cafébyggnad i Brunnsparken

Publicerad: 2022-12-15

Juryn har utsett Rödmönja till vinnande förslag i den allmänna tävlingen om att gestalta en cafébyggnad i Brunnsparken i Göteborg.

Göteborgs Stad, med Fastighetskontoret som arrangör, bjöd hösten 2022 in till en allmän projekttävling för gestaltning av en ny cafébyggnad i Brunnsparken. Tävlingen har genomförts av med stöd av Sveriges Arkitekter.

Det vinnande förslaget är Rödmönja av Högberg Gillner Arkitektur.

Förslag Rödmönja. Arkitekt: Högberg Gillner Arkitektur.

Rödmönja är en djärvt formad byggnad som genom sitt formspråk skapar en stark förankring i platsens kontext. Byggnaden täcks av järnpigmenterad falsad plåt vilket ger associationer till järnvågen och Göteborgs historiska taklandskap. Juryn vill särskilt framhålla den mycket inlevelsefulla gestaltningen, där varje fasad är utformad med hänsyn till det stadsrum den vänder sig mot.

Ur juryns motivering

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om Skellefteå resecentrum är avslutad
Tävlingar

Tävling om Skellefteå resecentrum är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Skellefteå resecentrum. Kommunen anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad:
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad: