Vinnare utsedd i tävling om cafébyggnad i Brunnsparken

Publicerad: 2022-12-15

Juryn har utsett Rödmönja till vinnande förslag i den allmänna tävlingen om att gestalta en cafébyggnad i Brunnsparken i Göteborg.

Göteborgs Stad, med Fastighetskontoret som arrangör, bjöd hösten 2022 in till en allmän projekttävling för gestaltning av en ny cafébyggnad i Brunnsparken. Tävlingen har genomförts av med stöd av Sveriges Arkitekter.

Det vinnande förslaget är Rödmönja av Högberg Gillner Arkitektur.

Förslag Rödmönja. Arkitekt: Högberg Gillner Arkitektur.

Rödmönja är en djärvt formad byggnad som genom sitt formspråk skapar en stark förankring i platsens kontext. Byggnaden täcks av järnpigmenterad falsad plåt vilket ger associationer till järnvågen och Göteborgs historiska taklandskap. Juryn vill särskilt framhålla den mycket inlevelsefulla gestaltningen, där varje fasad är utformad med hänsyn till det stadsrum den vänder sig mot.

Ur juryns motivering

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om rastplats Börringe är avgjord
Tävlingar

Tävling om rastplats Börringe är avgjord

Trafikverket har arrangerat en inbjuden projekttävling för fem team om gestaltning av en rastplats i Svedala kommun. Tävling är avslutad och vinnare är utsedd.
Publicerad:
Internationell tävling – Framtidens skola för Ukraina
Tävlingar

Internationell tävling – Framtidens skola för Ukraina

Litauen bjuder in till en öppen internationell arkitekttävling för att designa nästa generations skolor för Ukraina – "Framtidens skola för Ukraina".
Publicerad: