Vinnare utsedd i tävling om cafébyggnad i Brunnsparken

Publicerad: 2022-12-15

Juryn har utsett Rödmönja till vinnande förslag i den allmänna tävlingen om att gestalta en cafébyggnad i Brunnsparken i Göteborg.

Göteborgs Stad, med Fastighetskontoret som arrangör, bjöd hösten 2022 in till en allmän projekttävling för gestaltning av en ny cafébyggnad i Brunnsparken. Tävlingen har genomförts av med stöd av Sveriges Arkitekter.

Det vinnande förslaget är Rödmönja av Högberg Gillner Arkitektur.

Förslag Rödmönja. Arkitekt: Högberg Gillner Arkitektur.

Rödmönja är en djärvt formad byggnad som genom sitt formspråk skapar en stark förankring i platsens kontext. Byggnaden täcks av järnpigmenterad falsad plåt vilket ger associationer till järnvågen och Göteborgs historiska taklandskap. Juryn vill särskilt framhålla den mycket inlevelsefulla gestaltningen, där varje fasad är utformad med hänsyn till det stadsrum den vänder sig mot.

Ur juryns motivering

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om resecentrum i Skellefteå
Tävlingar

Ny tävling om resecentrum i Skellefteå

Skellefteå kommun anordnar en inbjuden projekttävling om gestaltning av en arkitektonisk helhet för Skellefteå resecentrum och dess närmaste omgivning. Tävlingen görs i samarbete med Sveriges Arkitekter.
Publicerad:
Nu startar studenttävlingen – nya ögon på trä
Tävlingar

Nu startar studenttävlingen – nya ögon på trä

Stockholmsmässan/Nordbygg i samarbete med branschorganisationen Svenskt Trä och med stöd av Sveriges Arkitekter bjuder in till arkitekturtävling för studenter om utformningen av en träffpunkt/mötesplats med scen på Nordbygg 2024.
Publicerad:
Delta i tävling om vattentorn på Värmdö
Tävlingar

Delta i tävling om vattentorn på Värmdö

Nu börjar en tävling om ett nytt vattentorn i Hemmesta på Värmdö. Värmdö kommun arrangerar en allmän projekttävling i samarbete med Sveriges Arkitekter. Välkommen att delta!
Publicerad: