Vinnare utsedd – Arkitekturpris i Västmanland 2024

Publicerad: 2024-04-12

Fredriksbergsbadet i Västerås vinner 2024 års Arkitekturpris i Västmanland. Det tillkännagavs vid Sveriges Arkitekter Västmanlands årsmöte den 8 april 2024.

Fredriksbergsbadet är ett sommaröppet utomhusbad på Råby i Västerås. Den gamla anläggningen förstördes i en brand 2017. Det nya badet, ritat av Carlstedt Arkitekter och Topia landskapsarkitekter på uppdrag av Västerås stad, stod klart 2022, fem år efter branden.

– Det vinnande projektet visar på arkitekturens möjlighet att skapa miljöer som bidrar till att stärka den sociala hållbarheten. Ett projekt väl värt ett arkitekturpris, säger Nora Kvassman, arkitekt och sammankallande i juryn.

I juryn ingick, förutom Nora Kvassman, Hans Larsson, landskapsarkitekt, Erik Hidman, arkitekt och Karin Nordström, stadsantikvarie.

Om priset

Sveriges Arkitekter Västmanland delar ut ett arkitekturpris för att lyfta fram intressanta arkitektur- och gestaltningsprojekt som under de senaste fem åren genomförts i Västmanland. Det kan vara en byggnad, en park eller en interiör där föreningens medlemmar i någon form varit verksamma.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter