Vinnare av Arkitekturpris i Västmanland 2020

Publicerad: 2020-11-19

Faunapassagen vid Turbinbron i Västerås är vinnare av Arkitekturpris i Västmanland 2020.

På föreningens årsmöte den 15 juni offentliggjorde juryn att faunapassagen är årets vinnare.

– Det känns roligt att ge priset till ett projekt som kanske i mångas ögon inte sticker ut med sin arkitektur men som i det här fallet är bra just därför. Ett stort ingrepp i en känslig kulturmiljö kräver en omsorgsfull gestaltning för att bli bra och det tycker vi att faunapassagen har, säger Nora Kvassman, arkitekt och sammankallande i juryn.

Priset delades ut den 23 september september vid en särskild prisutdelningsceremoni. Grattis till vinnarna, och ett stort tack till närvarande från Mälarenergi och Västerås stad som presenterade projektet, till juryn för dess föredömliga arbete och inte minst alla som kom och besökte prisutdelningen. 

Om priset

Västmanlands arkitekturpris kan tilldelas ett framstående verk inom ett eller flera av områdena byggnad, inredning, mark- och landskapsgestaltning, stadsbyggnad och fysisk planering. Arkitekturverket ska vara utfört i Västmanlands län och färdigställt under de fem senaste åren som varit färdigställt under de senaste åren.

Priset delas ut av Sveriges Arkitekter Västmanland.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Vinnare utsedd – Arkitekturpris i Västmanland 2024
Västmanland

Vinnare utsedd – Arkitekturpris i Västmanland 2024

Fredriksbergsbadet i Västerås vinner 2024 års Arkitekturpris i Västmanland. Det tillkännagavs vid Sveriges Arkitekter Västmanlands årsmöte den 8 april 2024.
Publicerad: