Vinnare 2023 års Vårdbyggnadspris

Publicerad: 2023-11-17

Forum vårdbyggnad har utsett vinnarna av 2023 års Vårdbyggnadspris. Vinnarna tog emot sina diplom under Forum Vårdbyggnads höstkonferens.

Vårdbyggnadspriset omfattar byggprojekt för ny-, till- eller ombyggnad av byggnader för vård och omsorg. Priserna avser projekt som är tagna i bruk och färdigställda under den senaste femårsperioden.

Vinnare i kategorin ”Rum för Vård”

Finspångs vårdcentrum

Finspångs vårdcentrum. Foto: Jansin & Hammarling.

Det här gestaltade konceptet för vårdens omställning kan inspirera och tjäna som förebild för liknande centrum i andra delar av landet. Finspångs Vårdcentrum är ett utmärkt exempel för framtida vård där såväl patienter som personal är i centrum!

Ur juryns motivering

Vinnare i kategorin ”Rum för Omvårdnad”

Kungsparken Vård- och omsorgsboende, Kumla

Kungsparken vård- och omsorgsboende, Kumla. Foto: Johan Fowelin.

Fiffiga lösningar och stor omsorg om såväl helhet som detalj visar att beställaren, verksamheten och arkitekt fortsätter genomföra och utveckla sina uppdrag med kunskap och inlevelse. Byggnad och rum förfinas i samklang med en vårdfilosofi under ständig utveckling.

Ur juryns motivering

Sveriges Arkitekter väljer att samarbeta med aktörer som lyfter fram och premierar bra arkitektur i den viktiga samhällsinfrastrukturen. Därför uppmärksammar vi Vårdbyggnadspriset. Sveriges Arkitekter har också varit prisjurysekreterare genom Ingegärd Gyllenswärd.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nominerade till Vårdbyggnadspriset 2023
Vårdbyggnadspriset

Nominerade till Vårdbyggnadspriset 2023

Nu är det klart vilka byggnader som är nominerade till Vårdbyggnadspriset 2023. Juryn har fastnat för sju förslag i två olika kategorier.
Publicerad:
Vinnare av Vårdbyggnadspriset 2021
Vårdbyggnadspriset

Vinnare av Vårdbyggnadspriset 2021

Forum vårdbyggnad har utsett vinnarna av Vårdbyggnadspriset 2021. Två vinnare har utsetts i kategorierna större respektive mindre.
Publicerad:
Nominerade till Vårdbyggnadspriset 2021
Vårdbyggnadspriset

Nominerade till Vårdbyggnadspriset 2021

Nu är det klart vilka vårdbyggnader som Forum vårdbyggnad har nominerat till priset 2021. Juryn har bedömt 26 inkomna förslag varav 5 har valts ut att gå vidare. Vinnare avslöjas den 18–19 november.
Publicerad: