Vill du undervisa i arkitektur?

Publicerad: 2021-10-18

Är du intresserad av ämneslärarbehörighet inom arkitektur? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Sedan gymnasiereformen 2011 finns arkitektur som ämne på gymnasiet. Sveriges Arkitekter ser att det finns en brist på rätt kompetens och ett behov av att fler arkitekter kan undervisa på gymnasieskolans teknikprogram. Därför vill vi gärna veta om du som arkitekt är intresserad av att undervisa och att få ämneslärarbehörighet i arkitektur inom svensk gymnasieskola.

Kontakta oss

Låter det intressant? Hör av dig till oss så undersöker vi hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig vidare i rätt riktning. Mejla till kansli@arkitekt.se och berätta kort om din situation.

Lästips

Läs relaterade artiklar från tidningen Arkitekten.

Varför undrar vi?

Det här är en utlysning för att vi vill komma i kontakt med dig som funderar på att läsa en Kompletterande pedagogik utbildning – KPU. Utlysningen är resultatet av en motion från stämman som efterfrågar att vi undersöker möjligheterna för arkitekter att kunna undervisa på gymnasiet.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Öppna dörren för en utrikesfödd arkitekt
Medlem

Öppna dörren för en utrikesfödd arkitekt

Registrera dig hos Yrkesdörren och möt en utrikesfödd arkitekt. Under en timme kommer ni att prata om gemensamma branscherfarenheter, utmaningar och möjligheter. Du behövs och är viktig.
Publicerad:
Tobias Olsson nominerad till Sacos styrelse
Medlem

Tobias Olsson nominerad till Sacos styrelse

Sacos valberedning nominerar Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson till en plats i styrelsen.
Publicerad:
Karlstad Årets Arkitekturkommun 2021
Medlem

Karlstad Årets Arkitekturkommun 2021

Karlstad försvarar sin titel och blir Årets Arkitekturkommun 2021, för andra året i rad. Örebro kommer tvåa för tredje året och Skellefteå är nykomling på listans tredje plats. Det visar en rapport som tagits fram av Sveriges Arkitekter och HSB Riksförbund.
Publicerad: