Vill du undervisa i arkitektur?

Publicerad: 2021-10-18

Är du intresserad av ämneslärarbehörighet inom arkitektur? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Sedan gymnasiereformen 2011 finns arkitektur som ämne på gymnasiet. Sveriges Arkitekter ser att det finns en brist på rätt kompetens och ett behov av att fler arkitekter kan undervisa på gymnasieskolans teknikprogram. Därför vill vi gärna veta om du som arkitekt är intresserad av att undervisa och att få ämneslärarbehörighet i arkitektur inom svensk gymnasieskola.

Kontakta oss

Låter det intressant? Hör av dig till oss så undersöker vi hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig vidare i rätt riktning. Mejla till kansli@arkitekt.se och berätta kort om din situation.

Lästips

Läs relaterade artiklar från tidningen Arkitekten.

Varför undrar vi?

Det här är en utlysning för att vi vill komma i kontakt med dig som funderar på att läsa en Kompletterande pedagogik utbildning – KPU. Utlysningen är resultatet av en motion från stämman som efterfrågar att vi undersöker möjligheterna för arkitekter att kunna undervisa på gymnasiet.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Arkitekters förmåga behövs som aldrig förr
Medlem

Arkitekters förmåga behövs som aldrig förr

Sveriges Arkitekters ordförande Emina Kovacic summerar året och önskar alla medlemmar en God Jul och Gott Nytt År.
Publicerad:
Höjda nivåerna i a-kassan blir kvar
Medlem

Höjda nivåerna i a-kassan blir kvar

Den nya regeringen vill behålla de tillfälligt höjda ersättningsnivåerna i a-kassan som kom till under pandemin. Sveriges Arkitekter välkomnar beskedet.
Publicerad:
Sveriges Arkitekter stöder demokratirörelsen i Iran
Medlem

Sveriges Arkitekter stöder demokratirörelsen i Iran

Jag är stolt över att vara ordförande i ett förbund som är del av Saco, som höjer rösten för grundläggande rättigheter i Iran, skriver Sveriges Arkitekters ordförande Emina Kovacic.
Publicerad: