Vill du undervisa i arkitektur?

Publicerad: 2021-10-18

Är du intresserad av ämneslärarbehörighet inom arkitektur? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Sedan gymnasiereformen 2011 finns arkitektur som ämne på gymnasiet. Sveriges Arkitekter ser att det finns en brist på rätt kompetens och ett behov av att fler arkitekter kan undervisa på gymnasieskolans teknikprogram. Därför vill vi gärna veta om du som arkitekt är intresserad av att undervisa och att få ämneslärarbehörighet i arkitektur inom svensk gymnasieskola.

Kontakta oss

Låter det intressant? Hör av dig till oss så undersöker vi hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig vidare i rätt riktning. Mejla till kansli@arkitekt.se och berätta kort om din situation.

Lästips

Läs relaterade artiklar från tidningen Arkitekten.

Varför undrar vi?

Det här är en utlysning för att vi vill komma i kontakt med dig som funderar på att läsa en Kompletterande pedagogik utbildning – KPU. Utlysningen är resultatet av en motion från stämman som efterfrågar att vi undersöker möjligheterna för arkitekter att kunna undervisa på gymnasiet.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny chefredaktör för Arkitektur utsedd
Medlem

Ny chefredaktör för Arkitektur utsedd

Det blir arkitekten och journalisten Björn Ehrlemark som tar över rollen som chefredaktör för tidskriften Arkitektur efter Malin Zimm.
Publicerad:
Undersökning om diskriminering i arbetslivet
Medlem

Undersökning om diskriminering i arbetslivet

Nu skickar Sveriges Arkitekter ut en undersökning om diskriminering i arbetslivet. Resultatet av undersökningen blir en viktig utgångspunkt i vårt fortsatta arbete mot diskriminering, för inkludering och likabehandling. Tack för att du medverkar.
Publicerad:
Bli mentor för en nyanländ arkitekt
Medlem

Bli mentor för en nyanländ arkitekt

Bli mentor i höst. Vi erbjuder sju platser till ett mentorprogram för nyanlända arkitekter. Ta chansen att hjälpa en arbetssökande arkitekt med utländsk utbildning och samtidigt ger er båda chansen att stärka era nätverk, få ökad självinsikt och stärkt självförtroende.
Publicerad: