Vill du undervisa i arkitektur?

Publicerad: 2021-10-18

Är du intresserad av ämneslärarbehörighet inom arkitektur? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Sedan gymnasiereformen 2011 finns arkitektur som ämne på gymnasiet. Sveriges Arkitekter ser att det finns en brist på rätt kompetens och ett behov av att fler arkitekter kan undervisa på gymnasieskolans teknikprogram. Därför vill vi gärna veta om du som arkitekt är intresserad av att undervisa och att få ämneslärarbehörighet i arkitektur inom svensk gymnasieskola.

Kontakta oss

Låter det intressant? Hör av dig till oss så undersöker vi hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig vidare i rätt riktning. Mejla till kansli@arkitekt.se och berätta kort om din situation.

Lästips

Läs relaterade artiklar från tidningen Arkitekten.

Varför undrar vi?

Det här är en utlysning för att vi vill komma i kontakt med dig som funderar på att läsa en Kompletterande pedagogik utbildning – KPU. Utlysningen är resultatet av en motion från stämman som efterfrågar att vi undersöker möjligheterna för arkitekter att kunna undervisa på gymnasiet.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Extrastämma sa ja till höjd medlemsavgift
Medlem

Extrastämma sa ja till höjd medlemsavgift

Byggkris och lågkonjunktur pressar arkitektkåren och medför dramatiskt ökade kostnader för Sveriges Arkitekter. Förbundsstyrelsen bad därför en extrainkallad stämma om mandat för att tillfälligt höja avgifterna för aktiva medlemmar.
Publicerad:
Nya medlemsavgifter från årsskiftet
Medlem

Nya medlemsavgifter från årsskiftet

Från första januari 2024 höjs avgiften för medlemskap i Sveriges Arkitekter. En ytterligare höjning kan komma senare i vår. Ökade kostnader för inkomstförsäkringen är huvudorsaken till höjningen.
Publicerad: