Tävling om rastplats Börringe är avgjord

Publicerad: 2024-02-28

Trafikverket har arrangerat en inbjuden projekttävling för fem team om gestaltning av en rastplats i Svedala kommun. Tävling är avslutad och vinnare är utsedd.

Tävlingens syfte var att få fram ett väl gestaltat och till platsen anpassat förslag för rastplats Börringe. Syftet med tävlingen är också att lyfta fram kreativa idéer och lösningar som kan bidra till att utveckla Trafikverkets arbete med väl fungerande, hållbara och vackra rastplatser.

Tävlingsuppgiften bestod av att utforma och gestalta ett bearbetat förslag för rastplatsen samt att ta fram idéskisser för trafiköar på trafikplatsen. Uppgiften var även att skapa en helhet mellan rastplatsen och trafikplatsen så att de bildar en helhet med den värdefulla kulturmiljön och landskapet.

Vinnare

Efter avslutad bedömning har juryn utsett förslaget Refugium till vinnare.

Refugium

Liljewall arkitekter

Refugium är det vinnande förslaget i tävling om rastplats i Börringe.

Tävlingen har genomförts i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad:
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord
Tävlingar

Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord

Higab anordnade, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad: