Tävling om gångbro i Sundsvall har en vinnare

Publicerad: 2022-12-20

Juryn har utsett Portamento till vinnande förslag i en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av en gångbro vid Sundsvalls Centralstation.

Bild från det vinnande förslaget Portamento. Arkitekt WSP och Dissing + Weitling.

Bakgrund till tävlingen är att Trafikverket planerar för en ombyggnad av Sundsvalls bangård. I det här arbetet ingår att skapa en väderskyddad gångbro mellan de ombyggda plattformarna och stationsbyggnaden vid Sundsvall Centralstation.

Vinnare efter andra steget blev förslaget Portamento av WSP och Dissing + Weitling.

Syftet med tävlingen var att få fram väl gestaltade och utvecklingsbara förslag för både gångbron och dess anslutningar till plattformarna och stationshuset.

Tävlingen genomfördes i två steg. I det första steget ombads sex team att redovisa en övergripande analys och enklare skissförslag. Efter bedömning av de sex förslagen gick tre team vidare till det andra steget.

Tävlingen har arrangerats i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om resecentrum i Skellefteå
Tävlingar

Ny tävling om resecentrum i Skellefteå

Skellefteå kommun anordnar en inbjuden projekttävling om gestaltning av en arkitektonisk helhet för Skellefteå resecentrum och dess närmaste omgivning. Tävlingen görs i samarbete med Sveriges Arkitekter.
Publicerad:
Nu startar studenttävlingen – nya ögon på trä
Tävlingar

Nu startar studenttävlingen – nya ögon på trä

Stockholmsmässan/Nordbygg i samarbete med branschorganisationen Svenskt Trä och med stöd av Sveriges Arkitekter bjuder in till arkitekturtävling för studenter om utformningen av en träffpunkt/mötesplats med scen på Nordbygg 2024.
Publicerad:
Delta i tävling om vattentorn på Värmdö
Tävlingar

Delta i tävling om vattentorn på Värmdö

Nu börjar en tävling om ett nytt vattentorn i Hemmesta på Värmdö. Värmdö kommun arrangerar en allmän projekttävling i samarbete med Sveriges Arkitekter. Välkommen att delta!
Publicerad: