Tävling om gångbro i Sundsvall har en vinnare

Publicerad: 2022-12-20

Juryn har utsett Portamento till vinnande förslag i en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av en gångbro vid Sundsvalls Centralstation.

Bild från det vinnande förslaget Portamento. Arkitekt WSP och Dissing + Weitling.

Bakgrund till tävlingen är att Trafikverket planerar för en ombyggnad av Sundsvalls bangård. I det här arbetet ingår att skapa en väderskyddad gångbro mellan de ombyggda plattformarna och stationsbyggnaden vid Sundsvall Centralstation.

Vinnare efter andra steget blev förslaget Portamento av WSP och Dissing + Weitling.

Syftet med tävlingen var att få fram väl gestaltade och utvecklingsbara förslag för både gångbron och dess anslutningar till plattformarna och stationshuset.

Tävlingen genomfördes i två steg. I det första steget ombads sex team att redovisa en övergripande analys och enklare skissförslag. Efter bedömning av de sex förslagen gick tre team vidare till det andra steget.

Tävlingen har arrangerats i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad:
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord
Tävlingar

Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord

Higab anordnade, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad: