Tävling om gångbro i Sundsvall har en vinnare

Publicerad: 2022-12-20

Juryn har utsett Portamento till vinnande förslag i en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av en gångbro vid Sundsvalls Centralstation.

Bild från det vinnande förslaget Portamento. Arkitekt WSP och Dissing + Weitling.

Bakgrund till tävlingen är att Trafikverket planerar för en ombyggnad av Sundsvalls bangård. I det här arbetet ingår att skapa en väderskyddad gångbro mellan de ombyggda plattformarna och stationsbyggnaden vid Sundsvall Centralstation.

Vinnare efter andra steget blev förslaget Portamento av WSP och Dissing + Weitling.

Syftet med tävlingen var att få fram väl gestaltade och utvecklingsbara förslag för både gångbron och dess anslutningar till plattformarna och stationshuset.

Tävlingen genomfördes i två steg. I det första steget ombads sex team att redovisa en övergripande analys och enklare skissförslag. Efter bedömning av de sex förslagen gick tre team vidare till det andra steget.

Tävlingen har arrangerats i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö
Tävlingar

Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö

Snart ordnar Värmdö kommun en allmän projekttävling om gestaltning av ett nytt vattentorn i Hemmesta i samarbete med Sveriges Arkitekter.
Publicerad:
Nu startar idétävling för studenter
Tävlingar

Nu startar idétävling för studenter

Nu öppnar ”Weland Next Step” – en idétävling för alla Sveriges arkitektstudenter. Tävlingen arrangeras av Weland, och Sveriges Arkitekter har godkänt tävlingsprogrammet.
Publicerad:
Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord
Tävlingar

Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord

Nu är arkitekturtävlingen Bo2049 avgjord. Tävlingen arrangeras av Willa Nordic i samarbete med Sveriges Arkitekter och tidskriften RUM.
Publicerad: