Tävling om gångbro i Sundsvall har en vinnare

Publicerad: 2022-12-20

Juryn har utsett Portamento till vinnande förslag i en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av en gångbro vid Sundsvalls Centralstation.

Bild från det vinnande förslaget Portamento. Arkitekt WSP och Dissing + Weitling.

Bakgrund till tävlingen är att Trafikverket planerar för en ombyggnad av Sundsvalls bangård. I det här arbetet ingår att skapa en väderskyddad gångbro mellan de ombyggda plattformarna och stationsbyggnaden vid Sundsvall Centralstation.

Vinnare efter andra steget blev förslaget Portamento av WSP och Dissing + Weitling.

Syftet med tävlingen var att få fram väl gestaltade och utvecklingsbara förslag för både gångbron och dess anslutningar till plattformarna och stationshuset.

Tävlingen genomfördes i två steg. I det första steget ombads sex team att redovisa en övergripande analys och enklare skissförslag. Efter bedömning av de sex förslagen gick tre team vidare till det andra steget.

Tävlingen har arrangerats i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Vinnare utsedd i tävling för kvarteret Amfiteatern
Tävlingar

Vinnare utsedd i tävling för kvarteret Amfiteatern

Juryn har utsett ett vinnande förslag i Norrköpings kommuns marktilldelningstävling för innovativa bostäder i kvarteret Amfiteatern i Norrköping.
Publicerad:
Digital utställning för Brunnsparkens nya cafébyggnad
Tävlingar

Digital utställning för Brunnsparkens nya cafébyggnad

Det har kommit in över 100 bidrag till arkitekttävlingen för Brunnsparkens nya cafébyggnad. Nu kan du ta del av alla tävlingsbidragen i Göteborgs Stads digitala utställning.
Publicerad: