Tävling om badhus i Helsingborg är avgjord

Publicerad: 2023-04-12

Helsingborgs stad har anordnat en inbjuden projekttävling för fem tävlande arkitektkontor om gestaltning av Oceanbadet i Helsingborg i samarbete med Sveriges Arkitekter. Tävlingen är avgjord och juryn har utsett en vinnare.

Oceanhamnen är en ny stadsdel som utvecklas i det gamla hamnområdet i direkt anslutning till Helsingborgs stadskärna.

Tävlingens syfte var att genom en bred genomlysning få fram förslag till ett nytt badhus som svarar mot framtidens behov, ett badhus som uppskattas och besöks av alla helsingborgare och även lockar tillresta turister. Det nya badhuset ska vara en attraktiv plats för vattensport, motion, nöje och rekreation, som tillvaratar platsens unika förutsättningar och bidrar med nya kvaliteter till stadsdelen.

Vinnare

Förslag – Niveau+

Förslagsställare:

  • Yellon AB, Arkitekt SAR/MSA Tomas Hansen, arkitekt SAR/MSA Oskar Edforss, arkitekt Rodrigo Yañez, Frida Arebo och Linda Regalbuto
  • Lund&Slaatto Arkitekter AS Arkitekterna Espen Pedersen, Pål Bjørnstad, Axel Fiske, Johannes Michael Bak, Truls Glesne och Ørjan Husby
  • Bjørbekk& Lindheim Landskapsarkitekter AS Landskapsarkitekterna MNLA Jostein Bjørbekk, Nuno Almeida, Svein Erik Bergem och landskapsarkitekt Maite Krukemeier

Niveau+ är en byggnad som är mycket stark i sin karaktär som kommer att stärka Helsingborg som resmål. Detta kan bli en mycket välfungerande, attraktiv och spännande badanläggning.

Ur juryns motivering.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad:
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord
Tävlingar

Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord

Higab anordnade, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad: