Tävling om badhus i Helsingborg är avgjord

Publicerad: 2023-04-12

Helsingborgs stad har anordnat en inbjuden projekttävling för fem tävlande arkitektkontor om gestaltning av Oceanbadet i Helsingborg i samarbete med Sveriges Arkitekter. Tävlingen är avgjord och juryn har utsett en vinnare.

Oceanhamnen är en ny stadsdel som utvecklas i det gamla hamnområdet i direkt anslutning till Helsingborgs stadskärna.

Tävlingens syfte var att genom en bred genomlysning få fram förslag till ett nytt badhus som svarar mot framtidens behov, ett badhus som uppskattas och besöks av alla helsingborgare och även lockar tillresta turister. Det nya badhuset ska vara en attraktiv plats för vattensport, motion, nöje och rekreation, som tillvaratar platsens unika förutsättningar och bidrar med nya kvaliteter till stadsdelen.

Vinnare

Förslag – Niveau+

Förslagsställare:

  • Yellon AB, Arkitekt SAR/MSA Tomas Hansen, arkitekt SAR/MSA Oskar Edforss, arkitekt Rodrigo Yañez, Frida Arebo och Linda Regalbuto
  • Lund&Slaatto Arkitekter AS Arkitekterna Espen Pedersen, Pål Bjørnstad, Axel Fiske, Johannes Michael Bak, Truls Glesne och Ørjan Husby
  • Bjørbekk& Lindheim Landskapsarkitekter AS Landskapsarkitekterna MNLA Jostein Bjørbekk, Nuno Almeida, Svein Erik Bergem och landskapsarkitekt Maite Krukemeier

Niveau+ är en byggnad som är mycket stark i sin karaktär som kommer att stärka Helsingborg som resmål. Detta kan bli en mycket välfungerande, attraktiv och spännande badanläggning.

Ur juryns motivering.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö
Tävlingar

Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö

Snart ordnar Värmdö kommun en allmän projekttävling om gestaltning av ett nytt vattentorn i Hemmesta i samarbete med Sveriges Arkitekter.
Publicerad:
Nu startar idétävling för studenter
Tävlingar

Nu startar idétävling för studenter

Nu öppnar ”Weland Next Step” – en idétävling för alla Sveriges arkitektstudenter. Tävlingen arrangeras av Weland, och Sveriges Arkitekter har godkänt tävlingsprogrammet.
Publicerad:
Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord
Tävlingar

Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord

Nu är arkitekturtävlingen Bo2049 avgjord. Tävlingen arrangeras av Willa Nordic i samarbete med Sveriges Arkitekter och tidskriften RUM.
Publicerad: