Se tävlingsbidragen till Norrköpings nya centralstation

Publicerad: 2024-02-15

Norrköpings kommun har bjudit in till projekttävling för Norrköpings nya centralstation. Fyra förslag finns nu att se och vinnaren kommer att tillkännages i mars.

Norrköpings kommun planerar för en ny centralstation med anledning av den framtida utbyggnaden av Ostlänken som är en ny järnväg mellan Järna och Linköping. Tyngdpunkten i tävlingen är utformning av centralstationen och stadsmiljön närmast omkring

Målet med projektet är att skapa ett nytt centralstationsområde med levande offentliga rum; en framtidens bytespunkt och ett signum för ett tryggt, säkert och hållbart Norrköping.

Vinnare utses i mars

Fyra team har nu lämnat in sina förslag och tävlingsresultatet kommer att tillkännages i mars 2024. Det vinnande förslaget kommer att utgöra grunden för det framtida utformandet av centralstationsområdet.

Tävlingen arrangeras i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad:
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord
Tävlingar

Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord

Higab anordnade, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad: