Se tävlingsbidragen till Norrköpings nya centralstation

Publicerad: 2024-02-15

Norrköpings kommun har bjudit in till projekttävling för Norrköpings nya centralstation. Fyra förslag finns nu att se och vinnaren kommer att tillkännages i mars.

Norrköpings kommun planerar för en ny centralstation med anledning av den framtida utbyggnaden av Ostlänken som är en ny järnväg mellan Järna och Linköping. Tyngdpunkten i tävlingen är utformning av centralstationen och stadsmiljön närmast omkring

Målet med projektet är att skapa ett nytt centralstationsområde med levande offentliga rum; en framtidens bytespunkt och ett signum för ett tryggt, säkert och hållbart Norrköping.

Vinnare utses i mars

Fyra team har nu lämnat in sina förslag och tävlingsresultatet kommer att tillkännages i mars 2024. Det vinnande förslaget kommer att utgöra grunden för det framtida utformandet av centralstationsområdet.

Tävlingen arrangeras i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala
Tävlingar

Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala

Uppsala kommun anordnar en inbjuden projekttävling med föregående prekvalificering för max fyra tävlande team om gestaltning av Rosendals torg i Uppsala.
Publicerad:
Studenttävling är avgjord
Tävlingar

Studenttävling är avgjord

Studenttävlingen NEB Design Challenge är en designutmaning för arkitektstudenter att skapa nya idéer utifrån New European Bauhaus värden – hållbart, vackert och inkluderande. Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd.
Publicerad: