Se förslagen i tävling om Tegelbruksområdet i Tomelilla

Publicerad: 2023-10-31

Tomelilla kommun har bjudit in till projekttävling gällande gestaltning av Tegelbruksområdet intill Tomelilla tätort. Tävlingsperioden är avslutad och bidragen ska nu bedömas av juryn. Se de fyra förslagen.

Se de fyra förslagen i projekttävlingen om Tegelbruksområdet i Tomelilla.

Tegelbruksområdet ligger sydost om Tomelilla tätort och inom det som kallas Ullstorp. Ullstorp är delvis bebyggt med en blandad karaktär där bostadstomter i varierande storlek med villor möter hästgårdar, verksamheter och naturområde.

Syftet med tävlingen var bland annat att få inspiration och idéer till kommunens diskussion om hur Tegelbruksområdet kan gestaltas och utvecklas, med särskilt fokus på innovativ planering av småskaliga boendemiljöer i kombination med biologisk mångfald.

Nu är tävlingsperioden slut och fyra förslag ska nu bedömas av juryn.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Studentävlingen Weland Next Step avgjord
Tävlingar

Studentävlingen Weland Next Step avgjord

Welands designtävling för arkitektstudenter är nu avgjord. Vinnande bidrag från August Håkansson Orsvall uppvisade en spiraltrappa med imponerande och konsekvent minimalism.
Publicerad:
Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad
Tävlingar

Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad

Halmstads kommun anordnar en inbjuden projekttävling i samarbete med Sveriges Arkitekter. Fyra team kommer väljas ut för att tävla om gestaltning av Stora torg i Halmstad.
Publicerad: