Resultatet av årets löneenkät är klar

Publicerad: 2022-02-22

Nu har vi sammanställt resultatet av förra årets löneenkät som gick ut till alla yrkesverksamma medlemmar. Den färdiga lönestatistiken hittar du på Saco lönesök. Vi riktar ett varmt tack till alla som har svarat på enkäten.

I mitten av oktober förra året skickade vi ut löneenkäten till alla yrkesverksamma medlemmar. Det gör vi i slutet av varje år för att det finns många tillfällen när det är nödvändigt att ha tillgång till lönestatistik. Till exempel om du är nyexaminerad och vill veta ingångslöner inför en anställningsintervju eller om du ska söka ett nytt jobb och vill veta vad du ska begära i lön. Det är också viktigt att fackförbunden har koll på lönenivåerna på arbetsmarknaden för att kunna jämföra lön och löneutveckling i olika branscher.

Hur får jag tillgång till statistiken?

Du kan ta del av den nya samlade lönestatistiken på Saco lönesök (endast för medlemmar). Inom kort kommer du att kunna ladda ner PDF-med den samlade statistiken för just arkitektkåren. Vi sammanställer den just nu.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Årets löneenkät är här
Lön

Årets löneenkät är här

Nu skickar vi ut årets löneenkät till alla yrkesverksamma medlemmar. Den tar bara några minuter att fylla i. Den färdiga lönestatistiken kan du sedan använda för att checka av ditt löneläge eller ha som underlag under lönesamtal.
Publicerad:
Därför ska du svara på löneenkäten
Lön

Därför ska du svara på löneenkäten

Varje höst skickas en löneenkät till Sveriges Arkitekters yrkesverksamma medlemmar. Och varje gång önskar vi att så många som möjligt ska svara på enkäten. Varför är det så viktigt?
Publicerad:
Kollektivavtal klart på privat sektor
Kollektivavtal

Kollektivavtal klart på privat sektor

Sveriges Arkitekter har tecknat ett nytt kollektivavtal om löner och anställningsvillkor med Innovationsföretagen inom Almega. Det nya avtalet sträcker sig över 29 månader.
Publicerad: