Bild: Strategisk Arkitektur.

Parallellt uppdrag avgjort – Byggarnas Hus

Publicerad: 2020-12-15

Nu är det klart att Byggmästareföreningen i Stockholm väljer att gå vidare med Strategisk Arkitektur. Byggmästareföreningen anordnade, i samarbete med Sveriges Arkitekter, ett parallellt arkitektuppdrag för ombyggnad och utveckling av den egna fastigheten och mötesplatsen Byggarnas Hus i stadsdelen Marieberg.

Bild: Strategisk Arkitektur

Bedömningsgruppen ser genomtänkta och väl övervägda lösningar som sammantaget utgör ett övertygande förslag.

Ur juryns motivering

Arrangörens mål är att skapa en samlingsplats för branschen – ett nav för byggindustrin i regionen – en plats där medlemmar får tillgång till information, rådgivning, utbildning, kunskap och andra tjänster som är nödvändiga för sitt företagande. Här ska även föreningens arbete och verksamheter i utskott synliggöras, och skapa förutsättningar för branschsamarbete och påverkansarbete.

Uppgiften innebar att ta fram förslag för hur en ombyggnad av de nuvarande lokalerna skulle kunna utformas för att möta organisationens nuvarande och framtida behov och för att nå visionen om den mötesplats som arrangören eftersträvar.

De tre inbjudna kontoren var

  • Strategisk Arkitektur
  • APH Arkitekter
  • Belatchew Arkitekter

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Studentävlingen Weland Next Step avgjord
Tävlingar

Studentävlingen Weland Next Step avgjord

Welands designtävling för arkitektstudenter är nu avgjord. Vinnande spiraltrappa av August Håkansson Orsvall uppvisade enligt juryn en imponerande och konsekvent minimalism.
Publicerad:
Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad
Tävlingar

Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad

Halmstads kommun anordnar en inbjuden projekttävling i samarbete med Sveriges Arkitekter. Fyra team kommer väljas ut för att tävla om gestaltning av Stora torg i Halmstad.
Publicerad: