Bild: Strategisk Arkitektur.

Parallellt uppdrag avgjort – Byggarnas Hus

Publicerad: 2020-12-15

Nu är det klart att Byggmästareföreningen i Stockholm väljer att gå vidare med Strategisk Arkitektur. Byggmästareföreningen anordnade, i samarbete med Sveriges Arkitekter, ett parallellt arkitektuppdrag för ombyggnad och utveckling av den egna fastigheten och mötesplatsen Byggarnas Hus i stadsdelen Marieberg.

Bild: Strategisk Arkitektur

Bedömningsgruppen ser genomtänkta och väl övervägda lösningar som sammantaget utgör ett övertygande förslag.

Ur juryns motivering

Arrangörens mål är att skapa en samlingsplats för branschen – ett nav för byggindustrin i regionen – en plats där medlemmar får tillgång till information, rådgivning, utbildning, kunskap och andra tjänster som är nödvändiga för sitt företagande. Här ska även föreningens arbete och verksamheter i utskott synliggöras, och skapa förutsättningar för branschsamarbete och påverkansarbete.

Uppgiften innebar att ta fram förslag för hur en ombyggnad av de nuvarande lokalerna skulle kunna utformas för att möta organisationens nuvarande och framtida behov och för att nå visionen om den mötesplats som arrangören eftersträvar.

De tre inbjudna kontoren var

  • Strategisk Arkitektur
  • APH Arkitekter
  • Belatchew Arkitekter

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö
Tävlingar

Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö

Snart ordnar Värmdö kommun en allmän projekttävling om gestaltning av ett nytt vattentorn i Hemmesta i samarbete med Sveriges Arkitekter.
Publicerad:
Nu startar idétävling för studenter
Tävlingar

Nu startar idétävling för studenter

Nu öppnar ”Weland Next Step” – en idétävling för alla Sveriges arkitektstudenter. Tävlingen arrangeras av Weland, och Sveriges Arkitekter har godkänt tävlingsprogrammet.
Publicerad:
Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord
Tävlingar

Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord

Nu är arkitekturtävlingen Bo2049 avgjord. Tävlingen arrangeras av Willa Nordic i samarbete med Sveriges Arkitekter och tidskriften RUM.
Publicerad: