Bild: Strategisk Arkitektur.

Parallellt uppdrag avgjort – Byggarnas Hus

Publicerad: 2020-12-15

Nu är det klart att Byggmästareföreningen i Stockholm väljer att gå vidare med Strategisk Arkitektur. Byggmästareföreningen anordnade, i samarbete med Sveriges Arkitekter, ett parallellt arkitektuppdrag för ombyggnad och utveckling av den egna fastigheten och mötesplatsen Byggarnas Hus i stadsdelen Marieberg.

Bild: Strategisk Arkitektur

Bedömningsgruppen ser genomtänkta och väl övervägda lösningar som sammantaget utgör ett övertygande förslag.

Ur juryns motivering

Arrangörens mål är att skapa en samlingsplats för branschen – ett nav för byggindustrin i regionen – en plats där medlemmar får tillgång till information, rådgivning, utbildning, kunskap och andra tjänster som är nödvändiga för sitt företagande. Här ska även föreningens arbete och verksamheter i utskott synliggöras, och skapa förutsättningar för branschsamarbete och påverkansarbete.

Uppgiften innebar att ta fram förslag för hur en ombyggnad av de nuvarande lokalerna skulle kunna utformas för att möta organisationens nuvarande och framtida behov och för att nå visionen om den mötesplats som arrangören eftersträvar.

De tre inbjudna kontoren var

  • Strategisk Arkitektur
  • APH Arkitekter
  • Belatchew Arkitekter

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om Skellefteå resecentrum är avslutad
Tävlingar

Tävling om Skellefteå resecentrum är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Skellefteå resecentrum. Kommunen anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad: