Ny webbutbildning om projektering

Publicerad: 2021-09-27

Hallå där – Mattias Hedberg Ek är arkitekt SAR/MSA och kursledare på Sveriges Arkitekters nya webbaserade projekteringsutbildning. Vad är det för utbildning?

Bild på Mattias Hedberg Ek.
Mattias Hedberg Ek, arkitekt SAR/MSA och uppdragschef på Fojab, är kursledare på Sveriges Arkitekters nya webbaserade projekteringsutbildning.

– Den heter En introduktion till projektering och går igenom steg för steg vad projektering innebär. Utbildningen tar upp vilka begrepp och skeden du kan stöta på och vad du bör vara uppmärksam på inom ett projekt. Inget projekt är det andra likt och vissa kan ta krokiga vägar fram. Med hjälp av den här utbildningen kan du få hjälp att se var i processen du befinner i just nu och vilket som är nästa steg.

Vem vänder sig den utbildningen till?

– Alla kan gå den oavsett hur många år du har jobbat i branschen. Men i första hand vänder den sig till de arkitekter som är nyexaminerade eller kanske har jobbat några år och känner att de vill ha lite överblick. Utbildningen ger en bred introduktion men har även fördjupningsdelar utifrån olika teman.

Vad får jag med mig efter utbildningen?

– Det är mycket som är teoretiskt men det finns också ett antal praktiska råd och tips. Till exempel hur du kan tänka och hur du planerar ditt arbete själv. Andra konkreta tips är hur du kan förbereda din egen insats inför olika skeden i processen och hur du skapar din egna resurstidplan? Det finns ingen färdig mall att fylla i men du får med dig redskap för att kunna göra ditt nästa projekt lite bättre.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Hallå där – Eva Minoura som lanserar Steg 1
Kurser

Hallå där – Eva Minoura som lanserar Steg 1

Eva Minoura är programansvarig på Sveriges Arkitekter och lanserar nu vårens upplaga av Steg 1. Hon berättar om varför kursen fortfarande är digital, även efter att det är möjligt att ses fysiskt igen.
Publicerad: