Nu startar tävling om ackumulatortank med teknikbyggnad

Publicerad: 2023-12-15

Göteborg Energi AB anordnar i samarbete med Göteborgs Stad och Sveriges Arkitekter en allmän projekttävling för gestaltning av en ackumulatortank för fjärrkyla och tillhörande teknikhus. Tävlingen har nu startat.

Ackumulatortanken är en hög byggnad som kommer vara väl synlig i staden och göra ett stort avtryck där den byggs i Gullbergsvass, ett område i centrala Göteborg.

Arkitekttävlingen syftar till att få fram ett genomförbart och anpassningsbart förslag där ackumulatortanken och teknikhusets yttre beklädnad är väl gestaltad i harmoni med Göteborg Energis och Göteborgs Stads mål och visioner. Hållbarhet är ett genomgående fokus i arrangörens vision och i det långsiktiga strategiska miljöarbete som bedrivs av Staden.

Tävlingsuppgiften består i att utforma gestaltningen för den yttre beklädnaden av ackumulatortanken för fjärrkyla med tillhörande teknikhus i Gullbergsvass.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om rastplats Börringe är avgjord
Tävlingar

Tävling om rastplats Börringe är avgjord

Trafikverket har arrangerat en inbjuden projekttävling för fem team om gestaltning av en rastplats i Svedala kommun. Tävling är avslutad och vinnare är utsedd.
Publicerad:
Internationell tävling – Framtidens skola för Ukraina
Tävlingar

Internationell tävling – Framtidens skola för Ukraina

Litauen bjuder in till en öppen internationell arkitekttävling för att designa nästa generations skolor för Ukraina – "Framtidens skola för Ukraina".
Publicerad: