Nu startar studenttävlingen – nya ögon på trä

Publicerad: 2023-08-14

Stockholmsmässan/Nordbygg i samarbete med branschorganisationen Svenskt Trä och med stöd av Sveriges Arkitekter bjuder in till arkitekturtävling för studenter om utformningen av en träffpunkt/mötesplats med scen på Nordbygg 2024.

Tävlingen startar den 14 augusti 2023 och i samband med starten genomförs föreläsningar och seminarier i form av en materialdag som planeras tillsammans av tävlingsarrangörerna i samarbete med utvalda arkitektskolor.

Syftet med tävlingen är att öka kunskaperna kring materialet trä, dess möjligheter och utmaningar, och att inspirera till nya kreativa och hållbara sätt att använda materialet i arkitektonisk gestaltning.

Tävlingsuppgiften är att skapa en träffpunkt/mötesplats med scen, som ett innovativt och spänstigt blickfång med Trä som material för arkitektonisk gestaltning. Förslaget ska ge uttryck för och möjliggöra en fungerande mötesmiljö samt tillhörande scen med sittmöjligheter för 50 personer till mässan Nordbygg 2024 i Stockholm.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om Skellefteå resecentrum är avslutad
Tävlingar

Tävling om Skellefteå resecentrum är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Skellefteå resecentrum. Kommunen anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad:
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad: