Nu startar idétävling för studenter

Publicerad: 2023-05-26

Nu öppnar ”Weland Next Step” – en idétävling för alla Sveriges arkitektstudenter. Tävlingen arrangeras av Weland, och Sveriges Arkitekter har godkänt tävlingsprogrammet.

Tävlingens uppgift är att ta fram ett förslag till en spiraltrappa som förutom sin grundläggande funktion överraskar med innovativa grepp. Konstruktionen får högst vara tre meter hög och ska ha en stomme av stål. Vinnande bidrag kommer att tillverkas som prototyp och ställas ut på Nordbygg 2024.

Vem får delta?

Tävlingen kommer att vara öppen för studenter inom Sveriges samtliga arkitektdiscipliner vid SLU, KTH, LTH, Chalmers tekniska högskola, Umeå universitet, LTU, BTH, Konstfack och HDK. Studenter vid andra universitet eller högskolor är välkomna att delta i samarbete med en arkitektstudent. Du kan delta individuellt eller som ett team.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Studentävlingen Weland Next Step avgjord
Tävlingar

Studentävlingen Weland Next Step avgjord

Welands designtävling för arkitektstudenter är nu avgjord. Vinnande spiraltrappa av August Håkansson Orsvall uppvisade enligt juryn en imponerande och konsekvent minimalism.
Publicerad:
Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad
Tävlingar

Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad

Halmstads kommun anordnar en inbjuden projekttävling i samarbete med Sveriges Arkitekter. Fyra team kommer väljas ut för att tävla om gestaltning av Stora torg i Halmstad.
Publicerad: