Nu startar idétävling för studenter

Publicerad: 2023-05-26

Nu öppnar ”Weland Next Step” – en idétävling för alla Sveriges arkitektstudenter. Tävlingen arrangeras av Weland, och Sveriges Arkitekter har godkänt tävlingsprogrammet.

Tävlingens uppgift är att ta fram ett förslag till en spiraltrappa som förutom sin grundläggande funktion överraskar med innovativa grepp. Konstruktionen får högst vara tre meter hög och ska ha en stomme av stål. Vinnande bidrag kommer att tillverkas som prototyp och ställas ut på Nordbygg 2024.

Vem får delta?

Tävlingen kommer att vara öppen för studenter inom Sveriges samtliga arkitektdiscipliner vid SLU, KTH, LTH, Chalmers tekniska högskola, Umeå universitet, LTU, BTH, Konstfack och HDK. Studenter vid andra universitet eller högskolor är välkomna att delta i samarbete med en arkitektstudent. Du kan delta individuellt eller som ett team.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord
Tävlingar

Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord

Higab anordnade, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad:
Tävling om Norrköpings nya centralstation avgjord
Tävlingar

Tävling om Norrköpings nya centralstation avgjord

Norrköpings kommun har arrangerat en inbjuden tävling för fyra team om gestaltning av Norrköpings nya centralstation och stadsmiljön intill. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad: