Marktilldelningstävling för kvarteret Ankan är avgjord

Publicerad: 2023-05-05

Norrköpings kommun bjöd in till marktilldelningstävling för innovativa bostäder i kvarteret Ankan i stadsdelen Inre hamnen i Norrköping. Tävlingen är nu avgjord och vinnare utsedd.

Norrköpings kommun bjöd i september 2022 in till markanvisningstävling för innovativa bostäder inom kvarteret Ankan i stadsdelen Inre hamnen, Norrköping. Tävlingen är delfinansierad av innovationsmyndigheten Vinnova, och har arrangerats i samarbete med Chalmers Tekniska Högskola och Högskolan i Halmstad. Tävlingsprogrammet har granskats av Sveriges Arkitekter.

Vinnare

Förslag – Ramverk

Preservia, Kian Properties AB, Moelven Byggmodul AB,  Kaminsky Arkitektur, Mareld landskapsarkitekter.

Bild från förslaget Ramverk.

Med ett kraftfullt sammanhållet uttryck möter bebyggelsen den lilla platsen vid Norra Promenaden och bjuder in med dess sockelvåning med butikslokaler och bokaler, inskjutna från fasadliv för att tillföra en semiprivat del, här möblerad med till exempel en bänk.

Ur juryns motivering

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö
Tävlingar

Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö

Snart ordnar Värmdö kommun en allmän projekttävling om gestaltning av ett nytt vattentorn i Hemmesta i samarbete med Sveriges Arkitekter.
Publicerad:
Nu startar idétävling för studenter
Tävlingar

Nu startar idétävling för studenter

Nu öppnar ”Weland Next Step” – en idétävling för alla Sveriges arkitektstudenter. Tävlingen arrangeras av Weland, och Sveriges Arkitekter har godkänt tävlingsprogrammet.
Publicerad:
Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord
Tävlingar

Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord

Nu är arkitekturtävlingen Bo2049 avgjord. Tävlingen arrangeras av Willa Nordic i samarbete med Sveriges Arkitekter och tidskriften RUM.
Publicerad: