Marktilldelningstävling för kvarteret Ankan är avgjord

Publicerad: 2023-05-05

Norrköpings kommun bjöd in till marktilldelningstävling för innovativa bostäder i kvarteret Ankan i stadsdelen Inre hamnen i Norrköping. Tävlingen är nu avgjord och vinnare utsedd.

Norrköpings kommun bjöd i september 2022 in till markanvisningstävling för innovativa bostäder inom kvarteret Ankan i stadsdelen Inre hamnen, Norrköping. Tävlingen är delfinansierad av innovationsmyndigheten Vinnova, och har arrangerats i samarbete med Chalmers Tekniska Högskola och Högskolan i Halmstad. Tävlingsprogrammet har granskats av Sveriges Arkitekter.

Vinnare

Förslag – Ramverk

Preservia, Kian Properties AB, Moelven Byggmodul AB,  Kaminsky Arkitektur, Mareld landskapsarkitekter.

Bild från förslaget Ramverk.

Med ett kraftfullt sammanhållet uttryck möter bebyggelsen den lilla platsen vid Norra Promenaden och bjuder in med dess sockelvåning med butikslokaler och bokaler, inskjutna från fasadliv för att tillföra en semiprivat del, här möblerad med till exempel en bänk.

Ur juryns motivering

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad:
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord
Tävlingar

Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord

Higab anordnade, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad: