Marktilldelningstävling för kvarteret Ankan är avgjord

Publicerad: 2023-05-05

Norrköpings kommun bjöd in till marktilldelningstävling för innovativa bostäder i kvarteret Ankan i stadsdelen Inre hamnen i Norrköping. Tävlingen är nu avgjord och vinnare utsedd.

Norrköpings kommun bjöd i september 2022 in till markanvisningstävling för innovativa bostäder inom kvarteret Ankan i stadsdelen Inre hamnen, Norrköping. Tävlingen är delfinansierad av innovationsmyndigheten Vinnova, och har arrangerats i samarbete med Chalmers Tekniska Högskola och Högskolan i Halmstad. Tävlingsprogrammet har granskats av Sveriges Arkitekter.

Vinnare

Förslag – Ramverk

Preservia, Kian Properties AB, Moelven Byggmodul AB,  Kaminsky Arkitektur, Mareld landskapsarkitekter.

Bild från förslaget Ramverk.

Med ett kraftfullt sammanhållet uttryck möter bebyggelsen den lilla platsen vid Norra Promenaden och bjuder in med dess sockelvåning med butikslokaler och bokaler, inskjutna från fasadliv för att tillföra en semiprivat del, här möblerad med till exempel en bänk.

Ur juryns motivering

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Studentävlingen Weland Next Step avgjord
Tävlingar

Studentävlingen Weland Next Step avgjord

Welands designtävling för arkitektstudenter är nu avgjord. Vinnande spiraltrappa av August Håkansson Orsvall uppvisade enligt juryn en imponerande och konsekvent minimalism.
Publicerad:
Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad
Tävlingar

Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad

Halmstads kommun anordnar en inbjuden projekttävling i samarbete med Sveriges Arkitekter. Fyra team kommer väljas ut för att tävla om gestaltning av Stora torg i Halmstad.
Publicerad: