Marktilldelningstävling för kvarteret Ankan är avgjord

Publicerad: 2023-05-05

Norrköpings kommun bjöd in till marktilldelningstävling för innovativa bostäder i kvarteret Ankan i stadsdelen Inre hamnen i Norrköping. Tävlingen är nu avgjord och vinnare utsedd.

Norrköpings kommun bjöd i september 2022 in till markanvisningstävling för innovativa bostäder inom kvarteret Ankan i stadsdelen Inre hamnen, Norrköping. Tävlingen är delfinansierad av innovationsmyndigheten Vinnova, och har arrangerats i samarbete med Chalmers Tekniska Högskola och Högskolan i Halmstad. Tävlingsprogrammet har granskats av Sveriges Arkitekter.

Vinnare

Förslag – Ramverk

Preservia, Kian Properties AB, Moelven Byggmodul AB,  Kaminsky Arkitektur, Mareld landskapsarkitekter.

Bild från förslaget Ramverk.

Med ett kraftfullt sammanhållet uttryck möter bebyggelsen den lilla platsen vid Norra Promenaden och bjuder in med dess sockelvåning med butikslokaler och bokaler, inskjutna från fasadliv för att tillföra en semiprivat del, här möblerad med till exempel en bänk.

Ur juryns motivering

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala
Tävlingar

Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala

Uppsala kommun anordnar en inbjuden projekttävling med föregående prekvalificering för max fyra tävlande team om gestaltning av Rosendals torg i Uppsala.
Publicerad:
Studenttävling är avgjord
Tävlingar

Studenttävling är avgjord

Studenttävlingen NEB Design Challenge är en designutmaning för arkitektstudenter att skapa nya idéer utifrån New European Bauhaus värden – hållbart, vackert och inkluderande. Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd.
Publicerad: