Hallå där – Eva Minoura som lanserar Steg 1

Publicerad: 2021-11-09

Eva Minoura är programansvarig på Sveriges Arkitekter och lanserar nu vårens upplaga av Steg 1. Hon berättar om varför kursen fortfarande är digital, även efter att det är möjligt att ses fysiskt igen.

Nu är anmälan öppen för den efterlängtade kursen steg 1 i vår. Som namnet skvallrar om är det en av tre fristående delar i Sveriges Arkitekters professionsprogram. Den ger en orientering i avtal, lagar och regelverk och en bakgrund i hur viktiga aktörer tänker. Under pandemin gjordes kursen om från fysisk till digital.

Hur har reaktionerna varit på den digitala omställningen?

Superbra! Kursdeltagarna har lyft fram det positiva med ett flexibelt och diskussionsbaserat upplägg. Det gör det lättare att planera sina studier utifrån arbetstoppar och leveranser på jobbet till exempel. Både föreläsare och deltagare uppskattar våra webbinarier, där vi lägger fokus på kollegialt kunskapsutbyte.

Eva Minoura. Foto: Peter Phillips
Eva Minoura, programansvarig på Sveriges Arkitekter. Foto: Peter Phillips

Kan du berätta mer om upplägget?

Kursen består av 12 moduler. Modulerna innehåller både föreläsningar och obligatoriska seminarier. Du väljer själv när du vill ta del av föreläsningarna så när vi ses på seminarierna fokuserar vi på diskussioner och fördjupning kring temat. Under seminarierna är föreläsaren med under ett upplägg som främjar interaktion och gruppdiskussioner. Dessutom har vi renodlat tematiken under passen med tydliga nedslag i respektive ämne – vilket vi märker har stora pedagogiska fördelar.

Även i vår hålls kursen digitalt – varför?

Den främsta fördelen är den ökade tillgängligheten – vi når medlemmar över hela landet, inte bara i storstadsregionerna. Kollegor från norr till söder möts vilket vi har märkt berikar diskussionerna. Det ger även en större möjlighet att anpassa kursupplägget efter tema och antal deltagare. Fördelar i flexibilitet och tillgänglighet väger upp nackdelarna med det digitala formatet – det upplevs inte alls som en kompromiss mellan det fysiska och digitala.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny webbutbildning om projektering
Kurser

Ny webbutbildning om projektering

Hallå där – Mattias Hedberg Ek är arkitekt SAR/MSA och kursledare på Sveriges Arkitekters nya webbaserade projekteringsutbildning. Vad är det för utbildning?
Publicerad: