Anmäl intresse – tävling i Södertälje

Publicerad: 2023-04-05

Telge Fastigheter bjuder in till en tävling om ny typ av mötesplats i centrala Södertälje – Luna kvarteren. Tävlingen arrangeras i samarbete med Södertälje kommun och Sveriges Arkitekter.

Nu går det att anmäla intresse att vara med i tävlingen. Sista dag för att skicka in intresseanmälan är den 5 maj 2023.

Ett av kommunens övergripande mål är att Södertälje ska vara en trygg och attraktiv stad att bo i, verka i och besöka. Stadskärnan befinner sig i en expansiv utvecklingsfas, där centrumdelarna breder ut sig geografiskt men även den äldre stadskärnan utvecklas och förtätas. Framtida Luna, med sitt centrala strategiska läge, sin kulturhistorisk prägel och sina samhällsviktiga funktioner blir en viktig pusselbit i utvecklingen av Södertäljes stadskärna och dess påverkan på hela kommunen med omnejd.

Tävlingens syfte

Syftet med tävlingen är att belysa möjligheter och att få visionära men samtidigt konkreta förslag på hur det som idag utgör Lunakvarteren kan utvecklas samt att utse ett vinnande förslag. Det vinnande förslaget ska sedan utgöra grund för framtagandet av en ny detaljplan.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Studenttävling är avgjord
Tävlingar

Studenttävling är avgjord

Studenttävlingen NEB Design Challenge är en designutmaning för arkitektstudenter att skapa nya idéer utifrån New European Bauhaus värden – hållbart, vackert och inkluderande. Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd.
Publicerad: