Anmäl intresse – tävling i Södertälje

Publicerad: 2023-04-05

Telge Fastigheter bjuder in till en tävling om ny typ av mötesplats i centrala Södertälje – Luna kvarteren. Tävlingen arrangeras i samarbete med Södertälje kommun och Sveriges Arkitekter.

Nu går det att anmäla intresse att vara med i tävlingen. Sista dag för att skicka in intresseanmälan är den 5 maj 2023.

Ett av kommunens övergripande mål är att Södertälje ska vara en trygg och attraktiv stad att bo i, verka i och besöka. Stadskärnan befinner sig i en expansiv utvecklingsfas, där centrumdelarna breder ut sig geografiskt men även den äldre stadskärnan utvecklas och förtätas. Framtida Luna, med sitt centrala strategiska läge, sin kulturhistorisk prägel och sina samhällsviktiga funktioner blir en viktig pusselbit i utvecklingen av Södertäljes stadskärna och dess påverkan på hela kommunen med omnejd.

Tävlingens syfte

Syftet med tävlingen är att belysa möjligheter och att få visionära men samtidigt konkreta förslag på hur det som idag utgör Lunakvarteren kan utvecklas samt att utse ett vinnande förslag. Det vinnande förslaget ska sedan utgöra grund för framtagandet av en ny detaljplan.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö
Tävlingar

Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö

Snart ordnar Värmdö kommun en allmän projekttävling om gestaltning av ett nytt vattentorn i Hemmesta i samarbete med Sveriges Arkitekter.
Publicerad:
Nu startar idétävling för studenter
Tävlingar

Nu startar idétävling för studenter

Nu öppnar ”Weland Next Step” – en idétävling för alla Sveriges arkitektstudenter. Tävlingen arrangeras av Weland, och Sveriges Arkitekter har godkänt tävlingsprogrammet.
Publicerad:
Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord
Tävlingar

Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord

Nu är arkitekturtävlingen Bo2049 avgjord. Tävlingen arrangeras av Willa Nordic i samarbete med Sveriges Arkitekter och tidskriften RUM.
Publicerad: