Paradiset. Arkitektkontor: 02landskap. Foto: Måns Berg.

Förslagslådan är (alltid) öppen

Publicerad: 2021-04-27

Nu startar årets juryarbete med att välja ut Sveriges bästa arkitektur och arkitekturkritiker! Förslagslådan här på arkitekt.se är öppen året runt, men för att just ditt förslag ska behandlas av årets juryer behöver det vara inskickat senast den 20 augusti (Ung Svensk Arkitektur den 2 juli).

Föreslå din favorit! Tänk generöst – föreslå en konkurrent, tänk självsäkert – föreslå ett eget projekt, tänk brett – föreslå något som ligger utanför ramen!

Priserna som är aktuella för 2020/2021 är:

  • Guldstolen
  • Kasper Salin-priset
  • Kritikerpriset
  • Landskapsarkitekturpriset
  • Planpriset
  • Trafikverkets arkitekturpris
  • Ung Svensk Arkitektur

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Arkitekturens vinnare i ny podd
Arkitekturpriser

Arkitekturens vinnare i ny podd

Det allra främsta som byggts under ett årtionde, vad säger det om hur Sverige såg ut då? Det vill Dan Hallemar ta reda på i nya podden ”Arkitekturens vinnare”. I första avsnittet gör han stopp i Helsingborg och årets bästa byggnad 2000, när han undersöker 1900-talets sista decennium.
Publicerad:
Tidigare vinnare – skicka in ditt projekt
Arkitekturpriser

Tidigare vinnare – skicka in ditt projekt

Ulrika Gunnman och Niklas Bosrup vet hur det känns att vinna ett Sveriges finaste arkitekturpriser. Vinnarna av Landskapsarkitekturpriset 2020 respektive Landmärket 2021 berättar vad vinsten har betytt för dem och tipsar dig som ska skicka in förslag i år.
Publicerad:
Nu är vi framtiden
Arkitekturgalan

Nu är vi framtiden

Läs Torun Hammars inledningstal på Arkitekturgalan 2022 om att vi behöver förflytta oss. Att alla tider är tider av förändring.
Publicerad: