Jaktgatan och Lövängsgatan, Norra Djurgårdsstaden, Stockholm. Vinnare av Landskapsarkitekturpriset 2019. Arkitekt: AJ Landskap. Foto: Lennart Johansson.

Finns det landskapsarkitekter kvar om 20 år?

Publicerad: 2021-05-31

Vilka roller har yrkeskåren om 20 år och vilken utbildning ska nuvarande studenter ha för att möta framtidens krav? Svara på enkäten och hjälp kåren in i framtiden.

Landskapsarkitektyrket verkar i ett samhälle i ständig utveckling med ändrade förutsättningar och nya arbetsuppgifter. Vilka kunskaper och färdigheter kommer att krävas av en landskapsarkitekt i framtiden? Och vilket innehåll ska landskapsarkitektutbildningen i så fall ha för att rusta morgondagens landskapsarkitekter så att de kan bidra till att lösa framtidens utmaningar?

Hjälp till att framtidsspana

Sveriges Lantbruksuniversitet, i samarbete med Sveriges Arkitekters Landskapsakademi, har initierat en fördjupad omvärldsanalys av landskapsarkitekternas nuvarande arbetsfält och kårens funderingar kring framtida utmaningar.

Genom att svara på enkäten hjälper ni till med att fånga viktiga strömningar, spaningar och sammanhang som kåren behöver formulera för vårt yrke och för den framtida utbildningen. Enkäten tar cirka 15 minuter att genomföra.

Har du frågor kring enkäten, kontakta Anna Bengtsson på mejl anna.bengtsson@slu.se.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter