Fem projekt kan vinna Västmanlands arkitekturpris 2021

Publicerad: 2020-12-21

Nu är det klart vilka projekt som nominerats till arkitekturpris i Västmanland 2021.

De nominerade till 2021-års Arkitekturpris i Västmanland.

Juryn för Sveriges Arkitekter Västmanlands arkitekturpris avslöjar vilka fem projekt som nominerats denna gång.

De nominerade är:

  • Annex till Vallaskolan, Sala
  • Brf Kajutan, kv Kaparen, Öster Mälarstrand, Västerås
  • Lögarängsbadet,Västerås
  • Fördjupad översiktsplan för Sätra, Västerås
  • Vågholmen, Öster Mälarstrand, Västerås

– De föreslagna projekten speglar den stora bredden i arkitekternas yrkesutövning och de fem nominerade projekten illustrerar detta väl, säger Nora Kvassman, arkitekt och sammankallande i juryn.

Juryn består av fyra medlemmar i Sveriges Arkitekter samt en person med annan relevant erfarenhet. Den här gången är det byggnadsantikvarie Anna Ahlberg. Övriga jurymedlemmar är Ola Wikström, arkitekt, Hans Larsson, landskapsarkitekt samt Erik Hidman, arkitekt.

– Vi vill betona värdet av god arkitektur och väl gestaltade livsmiljöer. Genom att dela ut det här priset vill vi uppmärksamma några av de många intressanta arkitektur- och gestaltningsprojekt som genomförts i Västmanland de senaste fem åren”, säger Ingrid Legrell Crona, ordförande i Sveriges Arkitekter Västmanland.

Arkitekturpriset delas ut av Sveriges Arkitekter i Västmanland. Priset tilldelas ett arkitektoniskt projekt och inte en individ eller ett företag. Projektet ska vara genomfört i Västmanland de senaste fem åren. Den slutliga vinnaren offentliggörs vid lokalföreningens årsmöte våren 2021

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Vinnare utsedd – Arkitekturpris i Västmanland 2024
Västmanland

Vinnare utsedd – Arkitekturpris i Västmanland 2024

Fredriksbergsbadet i Västerås vinner 2024 års Arkitekturpris i Västmanland. Det tillkännagavs vid Sveriges Arkitekter Västmanlands årsmöte den 8 april 2024.
Publicerad: