En vårhälsning från ordföranden, 2021

Publicerad: 2021-04-29

Nu startar vi försiktigt upp våren med några digitala aktiviteter och håller tummarna för möjligheten att återkomma med flera evenemang till hösten.

I dessa annorlunda tider har vi under våren valt att fokusera på film och streamade föredrag. Den första är ett komplement och en fördjupning till utställningen ”En annan landsbygd” som pågår fram till den 23 maj på Form/Design Center. Filmerna blir tillgängliga för alla.

Efter sommaren hoppas vi att vi kan nätverka och arrangera studiebesök som tidigare. I planeringen har vi ett arrangemang kopplat till Kivik Art Centre och Seniorarkitekterna är i full färd med nya initiativ. För tredje året i rad arrangerar Sveriges Arkitekter på Form/Design Center Arkitekturdagarna, som i år äger rum den 1-2 september. Precis som tidigare år kommer vi att stå värd för en av föreläsningarna och eventuellt mer än så. Naturligtvis håller vi tummarna för att vi då också får möjlighet att ses och mingla.

På Årsmötet i mars valdes ny styrelse, valberedning och revisor för två år framöver. Vi hälsar särskilt de nya ledamöterna Charlotte Svensson, Fatima Grand/von Gegerfelt och Rebecka Peterson liksom studentrepresentanten Anders Rundlöf välkomna. Och tackar de avgående; Julia Emmelin och André Lundin för deras engagemang och gott samarbete!
Se gärna lokalföreningens websida för mer information.

Av de satsningar som vi har varit med och sponsrat har LAS 21 genomförts framgångsrikt, ett webinarium arrangerat av LTH. Årets tema var “Transformatory Practices” – och presenterade flera arkitektkontor som valt att bredda sitt uppdrag bortom den traditionella arkitektrollen.

Videon kräver godkännande av cookies för tredjepart, Youtube.com. Genom att visa videon godkänner du att cookies sparas från Youtube.com enligt deras villkor.
Gå till videon på Youtube.com

På fredag den 16 april öppnar SPARK (samverkansplattform för arkitektur och konst) i Malmö en ny utställning med arkitektkontoret Brrum. Vi rekommenderar ett besök! Utställningen varar till och med den 16 maj.

Vårliga hälsningar
Agneta Hammer
Ordförande
Sveriges Arkitekter Skåne

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Seniorarkitekterna – program 2024
Skåne

Seniorarkitekterna – program 2024

Sveriges Arkitekter Skåne har en mycket aktiv seniorverksamhet med många välbesökta och uppskattade studiebesök. Här är det preliminära programmet för 2024.
Publicerad:
Föreslå delegater till stämman 2024
Skåne

Föreslå delegater till stämman 2024

Vill du påverka Sveriges Arkitekters verksamhet eller vet du någon som hade gjort det bra? Här har du chansen att föreslå dig själv eller någon du tror är lämplig till en plats på stämman.
Publicerad:
Radikala samarbeten
Skåne

Radikala samarbeten

Under hösten kommer Sveriges Arkitekter Skåne att köra öppna samtal med utgångspunkt i ett utforskande av samarbetets möjligheter.
Publicerad: