En vårhälsning från ordföranden, 2021

Publicerad: 2021-04-29

Nu startar vi försiktigt upp våren med några digitala aktiviteter och håller tummarna för möjligheten att återkomma med flera evenemang till hösten.

I dessa annorlunda tider har vi under våren valt att fokusera på film och streamade föredrag. Den första är ett komplement och en fördjupning till utställningen ”En annan landsbygd” som pågår fram till den 23 maj på Form/Design Center. Filmerna blir tillgängliga för alla.

Efter sommaren hoppas vi att vi kan nätverka och arrangera studiebesök som tidigare. I planeringen har vi ett arrangemang kopplat till Kivik Art Centre och Seniorarkitekterna är i full färd med nya initiativ. För tredje året i rad arrangerar Sveriges Arkitekter på Form/Design Center Arkitekturdagarna, som i år äger rum den 1-2 september. Precis som tidigare år kommer vi att stå värd för en av föreläsningarna och eventuellt mer än så. Naturligtvis håller vi tummarna för att vi då också får möjlighet att ses och mingla.

På Årsmötet i mars valdes ny styrelse, valberedning och revisor för två år framöver. Vi hälsar särskilt de nya ledamöterna Charlotte Svensson, Fatima Grand/von Gegerfelt och Rebecka Peterson liksom studentrepresentanten Anders Rundlöf välkomna. Och tackar de avgående; Julia Emmelin och André Lundin för deras engagemang och gott samarbete!
Se gärna lokalföreningens websida för mer information.

Av de satsningar som vi har varit med och sponsrat har LAS 21 genomförts framgångsrikt, ett webinarium arrangerat av LTH. Årets tema var “Transformatory Practices” – och presenterade flera arkitektkontor som valt att bredda sitt uppdrag bortom den traditionella arkitektrollen.

På fredag den 16 april öppnar SPARK (samverkansplattform för arkitektur och konst) i Malmö en ny utställning med arkitektkontoret Brrum. Vi rekommenderar ett besök! Utställningen varar till och med den 16 maj.

Vårliga hälsningar
Agneta Hammer
Ordförande
Sveriges Arkitekter Skåne

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Radikala samarbeten
Skåne

Radikala samarbeten

Under hösten kommer Sveriges Arkitekter Skåne att köra öppna samtal med utgångspunkt i ett utforskande av samarbetets möjligheter.
Publicerad:
Tre Om – Att verka över gränser
Skåne

Tre Om – Att verka över gränser

Sveriges Arkitekter Skånes samtalsserie Tre Om inriktar sig på frågor som belyser arkitektrollen idag och i framtiden. I det tredje samtalet fokuserar vi på internationalitet och att arbeta över gränserna.
Publicerad: