Återuppbyggnad av Ukraina – medan kriget pågår

Publicerad: 2022-11-29

TV 4 uppmärksammade Sveriges Arkitekters projekt med fokus på återuppbyggnad av Ukraina. Samordnare Pehr Mikael Sällström berättade om planerna och finansieringen av ett framtida Ukraina och vad som krävs för att hoppet ska leva.

Redan i början av kriget i Ukraina utsåg Sveriges Arkitekter en samordnare på kansliet för de olika initiativ som uppstår och de frågor som kommer in. Samordnare Pehr Mikael Sällström har bland mycket annat initierat projektet Framtidsbilder för Ukraina. Det är ett svar från Sveriges Arkitekter på den ukrainska presidenten Volodymyr Zelenskys vädjan till Sveriges riksdag att svenska arkitekter och företag ska bidra till återuppbyggnaden av Ukraina.

I ett inslag i TV 4:as program Efter fem berättar han om det arbete han leder för att stötta Ukrainska arkitekter och ge hopp om en bättre framtid.

Läs mer om Sveriges Arkitekters arbete angående kriget i Ukraina.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
De börjar återuppbygga Ukraina från Sverige
Sveriges Arkitekter i media

De börjar återuppbygga Ukraina från Sverige

Uppskattningsvis 200 000 byggnader och mängder av infrastruktur har förstörts i Ukraina sedan Ryssland invaderade landet den 24 februari i år. Fastighetsnytt uppmärksammar Sveriges Arkitekters projekt Framtidsbilder för Ukraina som har som mål att hjälpa till med återuppbyggnaden av landet.
Publicerad:
Svenska och ukrainska arkitekter samarbetar om återuppbyggnad
Så tycker vi

Svenska och ukrainska arkitekter samarbetar om återuppbyggnad

Trots att bomberna faller i Ukraina pågår en form av vardagsliv. För att stötta sina ukrainska kolleger i arbetet med bostadsbyggande och stadsplanering driver Sveriges Arkitekter projektet Framtidsbilder för Ukraina. Detta uppmärksammades av Sveriges radios Kulturnytt.
Publicerad: