Återuppbyggnad av Ukraina – medan kriget pågår

Publicerad: 2022-11-29

TV 4 uppmärksammade Sveriges Arkitekters projekt med fokus på återuppbyggnad av Ukraina. Samordnare Pehr Mikael Sällström berättade om planerna och finansieringen av ett framtida Ukraina och vad som krävs för att hoppet ska leva.

Redan i början av kriget i Ukraina utsåg Sveriges Arkitekter en samordnare på kansliet för de olika initiativ som uppstår och de frågor som kommer in. Samordnare Pehr Mikael Sällström har bland mycket annat initierat projektet Framtidsbilder för Ukraina. Det är ett svar från Sveriges Arkitekter på den ukrainska presidenten Volodymyr Zelenskys vädjan till Sveriges riksdag att svenska arkitekter och företag ska bidra till återuppbyggnaden av Ukraina.

I ett inslag i TV 4:as program Efter fem berättar han om det arbete han leder för att stötta Ukrainska arkitekter och ge hopp om en bättre framtid.

Läs mer om Sveriges Arkitekters arbete angående kriget i Ukraina.

Se inslaget på TV 4

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Upprop till våra politiker – stå upp för hemmet
Så tycker vi

Upprop till våra politiker – stå upp för hemmet

I en debattartikel i Alltinget uppmanar Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson politikerna att stoppa Boverkets nya byggregler.
Publicerad:
Fler arbetslösa och pressade priser
Sveriges Arkitekter i media

Fler arbetslösa och pressade priser

I april gick 6,3 procent av arkitekterna på a-kassa, en ökning från månaden innan. Men den sanna arbetslösheten är säkert den dubbla säger Tobias Olsson, förbundsdirektör på Sveriges Arkitekter i en intervju i Fastighetstidningen.
Publicerad:
Debatt – Är den ”inte dåliga” bostaden den nya goda?
Så tycker vi

Debatt – Är den ”inte dåliga” bostaden den nya goda?

Sveriges Arkitekters förbundsdirektör Tobias Olsson skriver i en debattartikel i Fastighetsnytt om Boverkets förslag till nya byggregler. Han misstänker att myndigheten inte har så bra koll.
Publicerad: