Återuppbyggnad av Ukraina – medan kriget pågår

Publicerad: 2022-11-29

TV 4 uppmärksammade Sveriges Arkitekters projekt med fokus på återuppbyggnad av Ukraina. Samordnare Pehr Mikael Sällström berättade om planerna och finansieringen av ett framtida Ukraina och vad som krävs för att hoppet ska leva.

Redan i början av kriget i Ukraina utsåg Sveriges Arkitekter en samordnare på kansliet för de olika initiativ som uppstår och de frågor som kommer in. Samordnare Pehr Mikael Sällström har bland mycket annat initierat projektet Framtidsbilder för Ukraina. Det är ett svar från Sveriges Arkitekter på den ukrainska presidenten Volodymyr Zelenskys vädjan till Sveriges riksdag att svenska arkitekter och företag ska bidra till återuppbyggnaden av Ukraina.

I ett inslag i TV 4:as program Efter fem berättar han om det arbete han leder för att stötta Ukrainska arkitekter och ge hopp om en bättre framtid.

Läs mer om Sveriges Arkitekters arbete angående kriget i Ukraina.

Se inslaget på TV 4

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Arbetslösa arkitekter känner sig kastade åt vargarna
Sveriges Arkitekter i media

Arbetslösa arkitekter känner sig kastade åt vargarna

En pressad ekonomi och byggsektor skapar huvudvärk för nya arkitekter som startar karriären i arbetslöshet. Och branschen spår ingen ljusning i närtid. Det skriver DN i en artikel där fyra nyexaminerade arkitekter berättar om livet efter examen.
Publicerad:
Kraftig ökning av konkurser
Sveriges Arkitekter i media

Kraftig ökning av konkurser

SVT:s Kulturnytt uppmärksammar konkurserna inom kultursektorn har ökat kraftigt 2023. För arkitektur har antalet mer än fyrfaldigats mellan 2022 och 2023. Sveriges Arkitekters förbundsordförande Tobias Olsson kommenterar.
Publicerad:
Arkitekturkris efter byggboomen
Sveriges Arkitekter i media

Arkitekturkris efter byggboomen

Sveriges Arkitekters förbundsordförande Tobias Olsson medverkar i Sveriges Radios kulturnyheterna och kommenterar att arkitektföretagen drabbats hårt av konkurser.
Publicerad: