Anmäl intresse – projekttävling i Jönköping

Publicerad: 2023-03-01

Jönköpings kommun bjuder in till en projekttävling om hamnpiren och kajstråket mot Vättern. Tävlingen genomförs i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Nu är det dags att anmäla intresse att vara med i tävlingen. Sista dag för att skicka in intresseanmälan är den 13 april 2023.

Syfte

Syftet med tävlingen är att göra Hamnpiren och kajstråket till en fungerande och attraktiv målpunkt i såväl staden som regionen och en mötesplats. Genom nytänkande och variation i verksamhetsutbud är visionen att pirområdet ska bli en knutpunkt och mötesplats för sjöliv, strandliv och stadsliv. Samtidigt ska platsen bli identitetsskapande för hela Jönköping.

Avsikten med tävlingen är att av det vinnande teamet handla upp konsulttjänster för fortsatt uppdrag med arbetet att, i nära samverkan med tjänstepersoner vid Jönköpings kommun, utforma Hamnpiren och kajstråket.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om teknikbyggnad är avgjord
Tävlingar

Tävling om teknikbyggnad är avgjord

Ellevio har i samarbete med Stockholms stad och Sveriges Arkitekter genomfört en arkitekttävling för framtidens nätstationer i Stockholm. Juryn är klar med sitt beslut och har utsett en vinnare.
Publicerad:
Vinnare utsedd i tävling för kvarteret Amfiteatern
Tävlingar

Vinnare utsedd i tävling för kvarteret Amfiteatern

Juryn har utsett ett vinnande förslag i Norrköpings kommuns marktilldelningstävling för innovativa bostäder i kvarteret Amfiteatern i Norrköping.
Publicerad:
Tävling om gångbro i Sundsvall har en vinnare
Tävlingar

Tävling om gångbro i Sundsvall har en vinnare

Juryn har utsett ett vinnande förslag i en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av en gångbro vid Sundsvalls Centralstation.
Publicerad: