Anmäl intresse – projekttävling i Jönköping

Publicerad: 2023-03-01

Jönköpings kommun bjuder in till en projekttävling om hamnpiren och kajstråket mot Vättern. Tävlingen genomförs i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Nu är det dags att anmäla intresse att vara med i tävlingen. Sista dag för att skicka in intresseanmälan är den 13 april 2023.

Syfte

Syftet med tävlingen är att göra Hamnpiren och kajstråket till en fungerande och attraktiv målpunkt i såväl staden som regionen och en mötesplats. Genom nytänkande och variation i verksamhetsutbud är visionen att pirområdet ska bli en knutpunkt och mötesplats för sjöliv, strandliv och stadsliv. Samtidigt ska platsen bli identitetsskapande för hela Jönköping.

Avsikten med tävlingen är att av det vinnande teamet handla upp konsulttjänster för fortsatt uppdrag med arbetet att, i nära samverkan med tjänstepersoner vid Jönköpings kommun, utforma Hamnpiren och kajstråket.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Studentävlingen Weland Next Step avgjord
Tävlingar

Studentävlingen Weland Next Step avgjord

Welands designtävling för arkitektstudenter är nu avgjord. Vinnande spiraltrappa av August Håkansson Orsvall uppvisade enligt juryn en imponerande och konsekvent minimalism.
Publicerad:
Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad
Tävlingar

Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad

Halmstads kommun anordnar en inbjuden projekttävling i samarbete med Sveriges Arkitekter. Fyra team kommer väljas ut för att tävla om gestaltning av Stora torg i Halmstad.
Publicerad: