Anmäl intresse – Norrköpings nya centralstation

Publicerad: 2023-05-04

Norrköpings kommun bjuder in till projekttävling för Norrköpings nya centralstation. Tävlingen arrangeras i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Nu är det dags att anmäla intresse att vara med i tävlingen. Sista dag för att skicka in intresseanmälan är den 11 juni 2023.

Norrköpings kommun planerar för en ny centralstation med anledning av den framtida utbyggnaden av Ostlänken som är en ny järnväg mellan Järna och Linköping. Tyngdpunkten i tävlingen är utformning av centralstationens funktion, och gestaltning av omkringliggande offentliga miljöer och stadsbyggnadsstruktur.

Syfte med tävlingen

Tävlingens syfte är att utforma Norrköpings nya centralstation, en framtida entre till staden där resenärer från när och fjärran möter en välkomnande stations- och innerstadsmiljö. Området är navet i utvecklingen av Norrköpings nya innerstad som med Ostlänken blir en regional och nationell bytespunkt.

Tävlingen syftar även till att handla upp arkitekttjänster för fortsatt uppdrag i form av ett gestaltningsprogram och också förprojektering som underlag till pågående detaljplan för tävlingsområdet.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om Skellefteå resecentrum är avslutad
Tävlingar

Tävling om Skellefteå resecentrum är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Skellefteå resecentrum. Kommunen anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad:
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad: