Anmäl intresse – Norrköpings nya centralstation

Publicerad: 2023-05-04

Norrköpings kommun bjuder in till projekttävling för Norrköpings nya centralstation. Tävlingen arrangeras i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Nu är det dags att anmäla intresse att vara med i tävlingen. Sista dag för att skicka in intresseanmälan är den 11 juni 2023.

Norrköpings kommun planerar för en ny centralstation med anledning av den framtida utbyggnaden av Ostlänken som är en ny järnväg mellan Järna och Linköping. Tyngdpunkten i tävlingen är utformning av centralstationens funktion, och gestaltning av omkringliggande offentliga miljöer och stadsbyggnadsstruktur.

Syfte med tävlingen

Tävlingens syfte är att utforma Norrköpings nya centralstation, en framtida entre till staden där resenärer från när och fjärran möter en välkomnande stations- och innerstadsmiljö. Området är navet i utvecklingen av Norrköpings nya innerstad som med Ostlänken blir en regional och nationell bytespunkt.

Tävlingen syftar även till att handla upp arkitekttjänster för fortsatt uppdrag i form av ett gestaltningsprogram och också förprojektering som underlag till pågående detaljplan för tävlingsområdet.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö
Tävlingar

Håll utkik! Snart tävling om vattentorn på Värmdö

Snart ordnar Värmdö kommun en allmän projekttävling om gestaltning av ett nytt vattentorn i Hemmesta i samarbete med Sveriges Arkitekter.
Publicerad:
Nu startar idétävling för studenter
Tävlingar

Nu startar idétävling för studenter

Nu öppnar ”Weland Next Step” – en idétävling för alla Sveriges arkitektstudenter. Tävlingen arrangeras av Weland, och Sveriges Arkitekter har godkänt tävlingsprogrammet.
Publicerad:
Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord
Tävlingar

Arkitekturtävlingen Bo2049 är avgjord

Nu är arkitekturtävlingen Bo2049 avgjord. Tävlingen arrangeras av Willa Nordic i samarbete med Sveriges Arkitekter och tidskriften RUM.
Publicerad: