Åldersgränserna höjs och ett tak införs i tjänstepensionen ITP

Publicerad: 2022-06-21

Svenskt Näringsliv och PTK har kommit överens om ändringar i ITP-avtalet. Från 2023 kommer den som omfattas av ITP1 att tjäna in tjänstepension upp till 66 års ålder. Rätten att få ITP:s sjukpension höjs också till 66 års ålder för alla som har ITP. I ITP1 införs ett tak för intjänande av pensionspremier.

Arbetar du på ett arkitektkontor i privat sektor med kollektivavtal berörs du av den här förändringen. Då vi förväntas att arbeta längre är det viktigt att pensionssystemen följer med.

– Allt fler tjänstemän arbetar längre upp i åldrarna, och det är viktigt att man då kan fortsätta att tjäna in ålderspension och även har rätt till sjukpension. Det är bra för våra medlemmar att vi nu höjer gränsen till 66 år, vilket också går i linje med förändringarna i det allmänna systemet, säger Martin Wästfelt, ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp.

ITP 1 är en premiebestämd pension som i huvudsak omfattar tjänstemän födda 1979 eller senare. Från den 1 januari 2023 kommer de att tjäna in tjänstepension upp till 66 år. Ingen förändring sker avseende ålderspensionen i ITP2, en förmånsbestämd pension som i huvudsak omfattar tjänstemän födda 1978 eller tidigare. Däremot höjs rätten att få ITP:s sjukpension till 66 års ålder – för alla som har ITP.

Ett inkomsttak införs också för ITP1. Idag tjänar den som har ITP 1 in tjänstepension på hela lönen, oavsett storlek. Det nya inkomsttaket innebär att den som tjänar mer än 30 inkomstbasbelopp, vilket motsvarar en månadslön på 177 500 kronor, inte får pensionsinbetalningar på den del av lönen som överstiger 30 inkomstbasbelopp.

Förändringarna i ITP-avtalet gäller från den 1 januari 2023, samtidigt som höjningarna av åldersgränserna i den allmänna pensionen och näraliggande trygghetssystem införs.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nytt avtal klart för akademiker i kommuner och regioner
Kollektivavtal

Nytt avtal klart för akademiker i kommuner och regioner

Idag tecknade Sveriges Arkitekter genom AkademikerAlliansen nya avtal med Sveriges kommuner och regioner (SKR) och Sobona. Avtalen innebär bland annat bättre löneprocesser och bättre enskilda villkor. I överenskommelsen ingår också en satsning på att förbättra chefers förutsättningar att utöva sitt ledarskap.
Publicerad:
Värdesätt akademiker i kommuner och regioner
Kollektivavtal

Värdesätt akademiker i kommuner och regioner

Nu förhandlar vi villkoren för omkring 75 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag. Sveriges Arkitekter och AkademikerAlliansens övriga 15 medlemsförbund menar att arbetsgivarna måste erbjuda anställningsvillkor som kan locka fler akademiker till sektorn.
Publicerad:
Krav inför avtalsrörelsen – bättre lön och villkor
Kollektivavtal

Krav inför avtalsrörelsen – bättre lön och villkor

Kollektivavtalet för arkitekter anställda inom kommuner och regioner ska omförhandlas nästa år. Det görs av AkademikerAlliansen, som kräver mer attraktiva villkor och bättre löneprocesser när de nu lämnar över sin krav till arbetsgivarparterna.
Publicerad: