Mustafa Sherif

Akademier i podd om stadsplanering

Publicerad: 2020-11-17

Nu kan du lyssna på ordförandena för Sveriges Arkitekters fem olika akademier i podden Urbanistica. Sedan starten den 5 oktober har det släppts nya avsnitt varannan vecka.

– Det saknades en plattform där alla kan prata fritt om stadsutveckling. Jag ville skapa ett forum för både branschens experter och vanligt folk där de får berätta om hur vi kan bygga en smartare och mer levande stad.

Ordens är Mustafa Sherifs. Han arbetar till vardags på Afry och driver sedan tio månader tillbaka podden Urbanistica. Han vill se en smartare stad. Med det menar han en stad där människorna är smarta – inte bara tekniken.

– Teknik ska finnas för att vi ska bli smartare och inte tvärtom. Det ska bara vara ett verktyg för oss att skapa en bättre livskvalitet och bli mer kreativa.

Mustafa Sherif intervjuar såväl representanter för branschen som en pappa och ett barn som bor och lever i staden. För honom är det viktigt att fånga synen på staden ur många perspektiv och synvinklar. Nu har han valt att ta reda på mer om Sveriges Arkitekters olika akademier.

– Sveriges Arkitekter har flera olika akademier och jag vill veta mer om vad de gör. Jag vill visa fram jobbet bakom kulisserna, hur de jobbar, vad har de för mål och syfte med sin verksamhet.

I timslånga avsnitt kan du lyssna på resultatet av intervjuerna med ordförandena för Sveriges Arkitekters akademier. Ett nytt avsnitt släpps varannan vecka. Först ut, måndag den 5 oktober, är Martin Rörby från Akademin för kulturmiljö.

Här hittar du på podden:

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Beslut i korthet från Sveriges Arkitekters stämma
Stämma 2022

Beslut i korthet från Sveriges Arkitekters stämma

Förbundsstämman är Sveriges Arkitekters högsta beslutande organ. Den ägde rum nu i helgen den 19–20 november på IVA i Stockholm med drygt 70 ledamöter, presidium, styrelse och kanslipersonal på plats.
Publicerad:
Var med och påverka Sveriges Arkitekters framtid
Stämma 2022

Var med och påverka Sveriges Arkitekters framtid

Ta chansen att påverka verksamhetsinriktningen för Sveriges Arkitekter. Snart stänger motionsperioden inför förbundsstämman senare i höst. Du kan skicka in din motion fram till den 7 oktober.
Publicerad:
Skriv en motion till stämman
Stämma 2022

Skriv en motion till stämman

Ta chansen att göra din röst hörd och påverka Sveriges Arkitekter. Det är dags att skriva motioner inför stämman 19–29 november 2022. Här får du tips på hur du skriver en motion.
Publicerad: