DWA – David Wettergren Arkitektur AB

110512_fin logga

Vi bygger vackra, ekonomiskt gångbara och hållbara byggnader i nära dialog med våra kunder där vi driver den kreativa processen. Vi är specialister på prefabricerade massivträ byggnader (CLT – Cross Laminated Timber).

Vägen till ditt färdiga projekt är lång Drömmen om ett hem innehåller många funderingar, förhoppningar och idéer.  Vi har stort engagemang, kompetens som vi kontinuerligt utvecklar och utmanar i våra projekt. Tillsammans med våra kunder vill vi utveckla idéer och visioner till verkliga, ekonomiskt gångbara och byggbara lösningar, ofta i massivträ (Korslimmat trä). Vi eftersträvar skönhet, enkelhet och funktion i våra projekt där vi aktivt tar vårt ansvar för att minimera vår påverkan på vår omvärld. Arkitekturens plats i samhällets förnyelse är given och nödvändig och arkitekter behöver aktivt ta ett större och bredare engagemang i de frågor som rör vår omvärld. Vårt mål är att skapa skönhet i de fysiska rum där människor och verksamheter kan träffas, utvecklas och växa tillsammans.

DWA är ett mindre arkitektföretag med stora resurser och mångårig erfarenhet från byggbranschen. Vi har tillgång till ett större nätverk av specialister inom de flesta relaterade byggnadsområden som vi kan nyttja efter behov. DWA är även delägare i ett ingenjörsbolag. Detta medför att vi har direkt tillgång till kompetenta byggingenjörer och konstruktörer som kan arbeta parallellt med att ta fram konstruktionshandlingar för ert byggprojekt.

Vi har många nöjda kunder som vi har hjälpt under åren och är passionerade i vår yrkesutövning, dessa ledord leder oss i vår verksamhet.

  • Miljö – Arkitekter måste ta sitt ansvar för den miljöpåverkan vi orsakar när vi väljer att bygga – vi arbetar aktivt med att nyttja byggmaterial och processer som minimerar miljöpåverkan med en särskild passion för massivträkonstruktioner som KL-trä.
  • Arkitektyrket – Vi anser att arkitekter är mest lämpade för att vara mitt i processen – detta betyder samtidigt att arkitekter måste bredda sin kunskap och våga ta mer ansvar. Vi arbetar aktivt med dessa deviser inom företaget.
  • Ekonomi – Vi tar er ekonomi på stort allvar – er budget är vår prioritet! Kostnadsuppföljning sker kontinuerligt under processen. Det är viktigt att ekonomiska beslut för projektet tas med en längre tidshorisont då projekt ska stå i minst 50–100år.
  • Estetik och stil – Arkitektur har ingen given stil – varje projekt har sitt uttryck, sin gestalt och planlösning. Vi hittar fram till projektets uttryck i nära samarbete med er.