Nominerad Guldstolen 2020

Teknisk briljans och stringens gav nominering till pris

Cyan racing var en av de fyra utvalda interiörerna som kunde vinna Guldstolen, Sveriges Arkitekters pris för årets bästa inredning.

Juryns motivering

I 300 kilometer i timmen får inget gå fel; en teknisk briljans och stringens som avspeglas i vartenda materialmöte, vartenda möbelval, i vartenda vitt konferensrum och vartenda svart simulatorutrymme i denna pincettpusslade science fiction-inredning. En närmast overklig miljö, avskalad och robotlik, med karaktär av högteknologiskt laboratorium snarare än huvudkontor. De monokroma rumsligheterna ger ett filmiskt uttryck som sällan, om någonsin, genomförts med samma konsekvens i Sverige – bara racerbilarnas cyanblåa glans tillåts kontrastera, till och med verkstaden är kritvit.

En väloljad maskin där de aerodynamiska fartvidundren är alltings nav. Här handlar inredningsarkitekturen om att maximera hastigheten och minimera riskerna. Här handlar det om att vinna.

Fler nominerade till Guldstolen

Visa alla vinnare och nominerade
En dramaturgisk totalupplevelse vinner pris
Vinnare 2020
Guldstolen

En dramaturgisk totalupplevelse vinner pris

Aira
Aira i Stockholm vann Guldstolen – Sveriges Arkitekters pris för årets bästa inredning.
Restaurang Vrå – nominerad till Guldstolen 2020
Guldstolen

Restaurang Vrå – nominerad till Guldstolen 2020

Semrén och Månsson
Restaurang Vrå i Göteborg var en av de fyra utvalda interiörerna som kan vinna Guldstolen, Sveriges Arkitekters pris för årets bästa inredning.
Mälardalens högskola – nominerad till Guldstolen 2020
Guldstolen

Mälardalens högskola – nominerad till Guldstolen 2020

AIX Arkitekter
Mälardalens högskola var en av de fyra utvalda interiörerna som kunde vinna Guldstolen, Sveriges Arkitekters pris för årets bästa inredning.