Nominerad Guldstolen 2020

Mälardalens högskola – nominerad till Guldstolen 2020

Mälardalens högskola var en av de fyra utvalda interiörerna som kunde vinna Guldstolen, Sveriges Arkitekters pris för årets bästa inredning.

Juryns motivering

Ett komplext uppdrag, att inhysa en högeffektiv högskola i två arkitektoniska ytterligheter – den ena ny och spektakulär, den andra hundraårig och funkisstram – utan att kompromissa med logistiken och pedagogiken och det slagkraftiga uttryck som i dag krävs för att locka studenter.

Lösningen heter färg. Färg i överflöd. En gummimatta löper som en eldröd tråd genom hela komplexet. Bulliga möbler och specialsnickerier i röda och gröna nyanser – inspirerade av omgivningens tegelbyggnader och parkområden – bidrar till det muntra helhetsintrycket. Färgerna exploderar i all sin fyrverkeriprakt i de ljusa atrierna där omsorgsfullt placerade umgängesytor fyller rymden med röster och rörelse.

Det är en uppsluppen lösning som skickligt maskerar projektets många utmaningar och en redan mycket uppskattad identitetsbärare för högskolan.

Fler nominerade till Guldstolen

Visa alla vinnare och nominerade
En dramaturgisk totalupplevelse vinner pris
Vinnare 2020
Guldstolen

En dramaturgisk totalupplevelse vinner pris

Aira
Aira i Stockholm vann Guldstolen – Sveriges Arkitekters pris för årets bästa inredning.
Restaurang Vrå – nominerad till Guldstolen 2020
Guldstolen

Restaurang Vrå – nominerad till Guldstolen 2020

Semrén och Månsson
Restaurang Vrå i Göteborg var en av de fyra utvalda interiörerna som kan vinna Guldstolen, Sveriges Arkitekters pris för årets bästa inredning.
Teknisk briljans och stringens gav nominering till pris
Guldstolen

Teknisk briljans och stringens gav nominering till pris

Liljewall/Cyan Racing
Cyan racing var en av de fyra utvalda interiörerna som kunde vinna Guldstolen, Sveriges Arkitekters pris för årets bästa inredning.