Glad sommar!

Som ni kanske vet har Paulina, vår kassör, anställts av Sveriges Arkitekter som ny studentsamordnare och kommer att ta över efter Johanna till hösten. Stort grattis Paulina och tack för det fantastiska arbete du bedrivit Johanna! Detta betyder att ArkitektStudenterna söker en ersättare till posten som kassör, en person som kan ingå i presidiet fram till årsmötet (som kommer att hållas i början av 2015).

Vi vet att det är sommar, att många kanske jobbar eller är bortresta och att det inte är optimalt att lägga denna ansökningsperiod så som den läggs. Därför tänker vi göra det lätt för er som är sugna på posten att ansöka om den! Det vi söker är någon som:

– Känner att hen lätt kan sätta sig in i ArkitektStudenternas verksamhet
– Är peppad på att ingå i presidiet och verka för att organisationen utvecklas
– Vet och kan beskriva hur hen fungerar i en grupp

Eftersom Paulina fortfarande kommer att vara en del av organisationen krävs det inte att du som söker posten har erfarenhet av att jobba med ekonomi sen innan. Det du kommer att göra som har med ekonomi att göra kräver inga specifika förkunskaper. Det som är viktigt är att du känner dig inspirerad att ta på dig mer ansvar inom ArkitektStudenterna och att du vill utvecklas i ditt ledarskap tillsammans med oss andra i presidiet. Det är en arvoderad post. Vad du kommer att bidra med är till exempel: vara med och planera möten eller träffar, ingå i styrelsen och ta del av styrelsemöten, vara med och besluta kring sponsring till projekt, diskutera organisationens riktning, jobba för att förbättra kommunikationen inom organisationen, stötta de andra i styrelsen och stötta medlemmarna på skolorna. Av erfarenhet vet vi att du kommer att ha väldigt kul och träffa många nya människor!

Tror du att detta är något för dig så sök posten! Vi vill uppmuntra så många som möjligt att söka posten då vi själva tycker att det är oerhört roligt att sitta i presidiet!

Ansök genom att maila en beskrivning av varför du söker posten som kassör till johanna.good@arkitekt.se senast den 31 juli.

(Den 1 augusti kommer vi att gå igenom ansökningarna så då är det bra om vi kan nå dig via telefon men det är inget krav för att söka.)

Döp mailet till Ansökan_Kassör_Förnamn_Efternamn.
Ansökan ska vara max 500 ord lång.
Det behöver inte vara en väldigt formell ansökan utan försök främst att förmedla ditt intresse för att engagera dig ytterligare inom organisationen.

Du kan exempelvis skriva tre stycken som besvarar:

– Varför du vill vara en del av presidiet
– Hur du är som person och vad du är intresserad av
– Hur du fungerar i grupp

Avsluta mailet genom att skriva:

Förnamn Efternamn
Skola, årskurs

Har du frågor eller vill veta mer om posten så tveka inte att höra av dig till Johanna eller Paulina!

johanna.good@arkitekt.se
kassor@arkitektstudenterna.se

Vi ser fram emot att höra från dig!

Presidiet genom ordförande Rebecca Norberg
ordf@arkitekt.se
0707 80 39 39

(OBS! Jag kommer att vara bortrest 19/7 – 23/7)


Årets första styrelsemöte hölls i Karlskrona i samband med Arkipelago. De som anlände tidigt på fredagen hade därför möjlighet att ta del av ett gäng intressanta föreläsningar på skolan. På kvällen samlades hela styrelsen för gemensam middag innan vi tog oss tillbaka till BTH för att gå på det mingel som Arkipelago bjöd in till,…

Lördagen den 3:e december bjöd Ultuna in till ljusworkshop. Syftet var att på ett interaktivt sätt experimentera med ljus. Tillsammans skapade arkitektstudenter från hela Sverige installationer som lös upp i vintermörkret. Detta var en chans att lära sig mer om ljussättning och om hur vi kan lysa upp rum och föremål på nya sätt. Det…

Mikaela Cleve, examinerad från Royal College of Art, har tilldelats MEM:s resestipendium för 2017. Ett hedersomnämnande delades ut till Lovisa Axellie, student från SLU Ultuna.