Inbjuden tävling om Stora torget i Motala - Sveriges ArkitekterSveriges Arkitekter
Sveriges Arkitekter

Ladda ned inbjudan till tävlingen
Mer om tävlingen

Motala kommun bjuder in till tävling med syfte att få fram ett högkvalitativt förslag för gestaltning av Stora torget som fångar komplexiteten i att uppdatera en historiskt viktig plats, utan att den förlorar sin karaktär. Tävlingsområdet ligger i centrala Motala, där Göta kanal förenas med Vättern. Först sker en prekvalificering och sedan kommer fyra arkitektteam att väljas ut som får delta i arkitekttävlingen.

Visionen är att skapa ett flexibelt torg som erbjuder möjligheter för både små och stora evenemang och aktörer att dela Motalas vardagsrum. Det nya Stora torget ska ha en hög resiliens mot effekterna av klimatförändringar och definieras av sin rika tillgång på växtlighet, stora träd och öppet vatten. Stora torget är Motalas hjärta och ska bli en självklar mötesplats för alla Motalabor samt väl anknuten och ansluten till resten av Motalas centrum.

Viktiga datum:
Sista dag för frågor i samband med intresseanmälan: 2018‐06-01
Sista dag för svar i samband med intresseanmälan: 2018‐06-08
Sista dag för inlämning av intresseanmälan: 2018‐06‐20*
Meddelande till utvalda intressenter att de bjuds in att tävla: 2018-09-01
Tävlingstid: 17 september – 14 december

*Tidigare information om inlämningsdatum på Sveriges Arkitekters hemsida stämmer inte. Det datum som står i E-Avrop samt på Motala kommuns hemsida gäller, det vill säga den 20 juni.

E-avrop är ett elektroniskt upphandlingssystem som arrangören använder för denna projekttävling. Det är kostnadsfritt för intressenten att använda systemet och att lämna intresseanmälan. För att få tillgång till systemet krävs en inloggning. Se www.e-avrop.com. Efter registreringen ges intressenten omedelbart tillgång till systemet.