Tävling

Inbjuden tävling om Stora torget i Motala

Publicerad: 2018-05-14

Ladda ned inbjudan till tävlingen

Motala kommun bjuder in till tävling med syfte att få fram ett högkvalitativt förslag för gestaltning av Stora torget som fångar komplexiteten i att uppdatera en historiskt viktig plats, utan att den förlorar sin karaktär. Tävlingsområdet ligger i centrala Motala, där Göta kanal förenas med Vättern. Först sker en prekvalificering och sedan kommer fyra arkitektteam att väljas ut som får delta i arkitekttävlingen.

Visionen är att skapa ett flexibelt torg som erbjuder möjligheter för både små och stora evenemang och aktörer att dela Motalas vardagsrum. Det nya Stora torget ska ha en hög resiliens mot effekterna av klimatförändringar och definieras av sin rika tillgång på växtlighet, stora träd och öppet vatten. Stora torget är Motalas hjärta och ska bli en självklar mötesplats för alla Motalabor samt väl anknuten och ansluten till resten av Motalas centrum.

Viktiga datum:

  • Tävlingen startade: 17 september 2018
  • Sista dag för inlämning av tävlingsförslag: 14 december 2018
  • Tillkännagivande av juryns beslut: april 2019

OBS! Datumen kan komma att ändras. För uppdaterad information, gå alltid till E-avrop enligt länken nedan.

E-avrop är ett elektroniskt upphandlingssystem som arrangören använder för denna projekttävling. Det är kostnadsfritt för intressenten att använda systemet och att lämna intresseanmälan. För att få tillgång till systemet krävs en inloggning. Se www.e-avrop.com. Efter registreringen ges intressenten omedelbart tillgång till systemet.