Hemlös – vinnare utsedd

Kil 001_2 (1)

HEMLÖS är en idétävling öppen för alla som har intressanta tankar och förslag kring det angelägna ämnet hemlöshet, dvs vad det innebär att inte ha tillgång till fast boende, och vänder sig såväl till professionella arkitekter och formgivare som till en bred allmänhet.

Tävlingen har anordnats på initiativ av Arkitekter utan gränser, ASF Sverige och arrangeras i samarbete med Stockholms stadsmission, Stockholms stad och Sveriges Arkitekter.
Tävlingens syfte har varit att lyfta diskussionen från att enbart debattera orsakerna till bostadsbrist och hemlöshet till att uppmuntra till att utveckla metoder, strategier och konkreta projektidéer för att förbättra situationen i praktiken för de människor som inte har ett eget hem.

Tävlingen är nu avgjord och vinnare blev förslaget KIL 001 av Malin Persson, Arkitekt SAR/MSA, Stockholm. Se vinnarförslaget här!Samtliga förslag går att se nedtill på sidan.

Jury

John Arthur Ekebert, hemlös, debattör.
Lars Epstein, journalist DN.
Fredrik Jurdell, VD Stiftelsen Hotellhem i Stockholm.
Karolina Keyzer, stadsarkitekt, Stockholms Stad.
Per Kraft, arkitekt SAR/MSA, ASF Sverige.
Jonas Rydberg, socialchef, Stockholms stadsmission.
Henrietta Palmer, arkitekt SAR/MSA, Professor i stadsbyggnad vid Chalmers Tekniska Högskola, vetenskaplig ledare för Mistra Urban Futures,utsedd av Sveriges Arkitekters tävlingsnämnd.
Ulrike Schartner, Arkitekt MSA, mag. arch (UAK). Arkitekt Wien/Stockholm.

Tävlingssekreterare: Tove Dumon Wallsten, arkitekt SAR/MSA

Tävlingsfunktionärer: Joanna Oleksak SAR/MSA, ASF Sverige.

Läs juryutlåtandet för Hemlös här

Juryreport Homeless

Tävlingsprogram

Hemlös_competition brief english