Brf Viva, Kasper Salin-vinnare 2019. Foto: Ulf Celander

Vinnare av Kasper Salin-priset 2019

Publicerad: 2020-03-10

Bostadsrättsföreningen Viva vann pris för årets bästa byggnad när det prestigefyllda Kasper Salin-priset delades ut på Arkitekturgalan.

Bostadsrättsföreningen Viva i Göteborg belönas för dess formkänsla, variation i rymd och ljus liksom för att arkitekter och byggföretag har lyckats skapa en fantastisk boendemiljö på en plats som tidigare tycktes omöjlig att över huvud taget bygga på.

Arkitekt: Malmström Edström, ansvariga arkitekter SAR/MSA Andreas Norrman och Christer Malmström.
Beställare: Riksbyggen

Ett stort register av arkitektoniska kvaliteter – formkänsla, taktilitet, utblickar och variationer i rymd och ljus – är utmärkande för projektet. Platsens krävande förutsättningar vänds genom skicklig volymbehandling till en tillgång där privat och offentligt ordnas och binds samman genom sekvenser av välgestaltade, överraskande rumsupplevelser, såväl inne som ute. Med hög ambition och stor omsorg om både mötet mellan byggnader och landskap och de boende är Brf Viva en inspirerande förebild.

Juryns motivering

Jury 2019

  • Beate Hølmebakk, Prof. sivilarkitekt MNAL, (ordf)
  • Joakim Lyth, arkitekt SAR/MSA
  • Karin Milles, arkitekt SAR/MSA
  • Johan Oscarson, arkitekt SAR/MSA
  • Sekreterare: Tove Dumon Wallsten

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
De kan vinna årets Kasper Salin-pris
Arkitekturpriser

De kan vinna årets Kasper Salin-pris

Återbruksprojektet Gjuteriet, timmerbyggnaden Höghult, bostadsskalet Raw och Wisdome, Tekniska museets tillbyggnad i trä. De utgör startfältet för Kasper Salin-priset 2023.
Publicerad:
De fyra tävlar om pris för Sveriges bästa byggnad
Kasper Salin-priset

De fyra tävlar om pris för Sveriges bästa byggnad

Ombyggd frikyrka i Stockholm, kontor i Göteborg, radhus i Malmö och utomhusrum utanför Lund. Det är startfältet för Kasper Salin-priset, Sveriges Arkitekters utmärkelse för årets bästa byggnad.
Publicerad:
Kasper Salin till Kulturhuset uppmärksammas i media
Arkitekturpriser

Kasper Salin till Kulturhuset uppmärksammas i media

Att Sveriges Arkitekters Kasper Salin-pris gick till ombyggnaden av Kulturhuset i Stockholm har uppmärksammats av många medier runt om i landet.
Publicerad: