Brf Viva, Kasper Salin-vinnare 2019. Foto: Ulf Celander

Vinnare av Kasper Salin-priset 2019

Publicerad: 2020-03-10

Bostadsrättsföreningen Viva vann pris för årets bästa byggnad när det prestigefyllda Kasper Salin-priset delades ut på Arkitekturgalan.

Bostadsrättsföreningen Viva i Göteborg belönas för dess formkänsla, variation i rymd och ljus liksom för att arkitekter och byggföretag har lyckats skapa en fantastisk boendemiljö på en plats som tidigare tycktes omöjlig att över huvud taget bygga på.

Arkitekt: Malmström Edström, ansvariga arkitekter SAR/MSA Andreas Norrman och Christer Malmström.
Beställare: Riksbyggen

Ett stort register av arkitektoniska kvaliteter – formkänsla, taktilitet, utblickar och variationer i rymd och ljus – är utmärkande för projektet. Platsens krävande förutsättningar vänds genom skicklig volymbehandling till en tillgång där privat och offentligt ordnas och binds samman genom sekvenser av välgestaltade, överraskande rumsupplevelser, såväl inne som ute. Med hög ambition och stor omsorg om både mötet mellan byggnader och landskap och de boende är Brf Viva en inspirerande förebild.

Juryns motivering

Jury 2019

  • Beate Hølmebakk, Prof. sivilarkitekt MNAL, (ordf)
  • Joakim Lyth, arkitekt SAR/MSA
  • Karin Milles, arkitekt SAR/MSA
  • Johan Oscarson, arkitekt SAR/MSA
  • Sekreterare: Tove Dumon Wallsten

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Kasper Salin till Kulturhuset uppmärksammas i media
Arkitekturpriser

Kasper Salin till Kulturhuset uppmärksammas i media

Att Sveriges Arkitekters Kasper Salin-pris gick till ombyggnaden av Kulturhuset i Stockholm har uppmärksammats av många medier runt om i landet.
Publicerad:
Arkitekturgalan 2021 – här är alla vinnare
Arkitekturpriser

Arkitekturgalan 2021 – här är alla vinnare

Sveriges Arkitekters prisar varje år Sveriges bästa arkitektur. På Arkitekturgalan delades 2020-års priser ut i kategorierna Guldstolen, Kasper Salin-priset, Kritikerpriset, Landskapsarkitekturpriset samt Planpriset.
Publicerad:
De är nominerade till Kasper Salin-priset 2020
Kasper Salin-priset

De är nominerade till Kasper Salin-priset 2020

Sveriges Arkitekter delar varje år ut Kasper Salin-priset till ett svenskt byggnadsverk eller grupp av byggnader av hög arkitektonisk kvalitet. Här är de fyra nominerade till 2020-års Kasper Salin-pris.
Publicerad: