Tre Om – Arkitekten och ansvaret

Publicerad: 2022-11-02

Sveriges Arkitekter Skåne samtalsserie Tre Om inriktar sig på frågor som belyser arkitektrollen idag och i framtiden. Första samtalet.

Med avstamp i den utmärkta utställningen I EGEN REGI på Form/Design Center så kommer Sveriges Arkitekter Skånes samtalsserie TRE OM att inrikta sig på frågor som belyser arkitektrollen idag och i framtiden. I det första samtalet fokuserade vi på arkitektens roll i byggprocessen.

Hur kan kunskaperna från egna regi-arkitekturen spridas och förvaltas? När arkitekten blir byggherre och entreprenör så skapas förutsättningar för högre kvalitet och utmanande av normer, principer och praxis. Men fortfarande utgör detta en väldigt liten del av allt som byggs. Hur kan vi arkitekter arbeta för att få större ansvar i besluts- och byggprocesserna?

Till samtalet hade vi bjudit in tre gäster som på olika sätt försöker förändra branschen utifrån och inifrån.

Medverkande

Samtalet modererades av Kris Johnson-JonesArwidssonstiftelsen

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Radikala samarbeten
Skåne

Radikala samarbeten

Under hösten kommer Sveriges Arkitekter Skåne att köra öppna samtal med utgångspunkt i ett utforskande av samarbetets möjligheter.
Publicerad:
Tre Om – Att verka över gränser
Skåne

Tre Om – Att verka över gränser

Sveriges Arkitekter Skånes samtalsserie Tre Om inriktar sig på frågor som belyser arkitektrollen idag och i framtiden. I det tredje samtalet fokuserar vi på internationalitet och att arbeta över gränserna.
Publicerad: