Tre Om – Arkitekten och ansvaret

Publicerad: 2022-11-02

Sveriges Arkitekter Skåne samtalsserie Tre Om inriktar sig på frågor som belyser arkitektrollen idag och i framtiden. Första samtalet.

Videon kräver godkännande av cookies för tredjepart, Youtube.com. Genom att visa videon godkänner du att cookies sparas från Youtube.com enligt deras villkor.
Gå till videon på Youtube.com

Med avstamp i den utmärkta utställningen I EGEN REGI på Form/Design Center så kommer Sveriges Arkitekter Skånes samtalsserie TRE OM att inrikta sig på frågor som belyser arkitektrollen idag och i framtiden. I det första samtalet fokuserade vi på arkitektens roll i byggprocessen.

Hur kan kunskaperna från egna regi-arkitekturen spridas och förvaltas? När arkitekten blir byggherre och entreprenör så skapas förutsättningar för högre kvalitet och utmanande av normer, principer och praxis. Men fortfarande utgör detta en väldigt liten del av allt som byggs. Hur kan vi arkitekter arbeta för att få större ansvar i besluts- och byggprocesserna?

Till samtalet hade vi bjudit in tre gäster som på olika sätt försöker förändra branschen utifrån och inifrån.

Medverkande

Samtalet modererades av Kris Johnson-JonesArwidssonstiftelsen

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tre Om – Att verka över gränser
Skåne

Tre Om – Att verka över gränser

Sveriges Arkitekter Skånes samtalsserie Tre Om inriktar sig på frågor som belyser arkitektrollen idag och i framtiden. I det tredje samtalet fokuserar vi på internationalitet och att arbeta över gränserna.
Publicerad:
Tre om – Arkitekten som innovatör
Skåne

Tre om – Arkitekten som innovatör

Sveriges Arkitekter Skåne samtalsserie Tre Om inriktar sig på frågor som belyser arkitektrollen idag och i framtiden. Andra samtalet.
Publicerad: