Tre Om – Arkitekten och ansvaret

Publicerad: 2022-11-02

Sveriges Arkitekter Skåne samtalsserie Tre Om inriktar sig på frågor som belyser arkitektrollen idag och i framtiden. Första samtalet.

Videon kräver godkännande av cookies för tredjepart, Youtube.com. Genom att visa videon godkänner du att cookies sparas från Youtube.com enligt deras villkor.
Gå till videon på Youtube.com

Med avstamp i den utmärkta utställningen I EGEN REGI på Form/Design Center så kommer Sveriges Arkitekter Skånes samtalsserie TRE OM att inrikta sig på frågor som belyser arkitektrollen idag och i framtiden. I det första samtalet fokuserade vi på arkitektens roll i byggprocessen.

Hur kan kunskaperna från egna regi-arkitekturen spridas och förvaltas? När arkitekten blir byggherre och entreprenör så skapas förutsättningar för högre kvalitet och utmanande av normer, principer och praxis. Men fortfarande utgör detta en väldigt liten del av allt som byggs. Hur kan vi arkitekter arbeta för att få större ansvar i besluts- och byggprocesserna?

Till samtalet hade vi bjudit in tre gäster som på olika sätt försöker förändra branschen utifrån och inifrån.

Medverkande

Samtalet modererades av Kris Johnson-JonesArwidssonstiftelsen

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Seniorarkitekterna – program 2024
Skåne

Seniorarkitekterna – program 2024

Sveriges Arkitekter Skåne har en mycket aktiv seniorverksamhet med många välbesökta och uppskattade studiebesök. Här är det preliminära programmet för 2024.
Publicerad:
Föreslå delegater till stämman 2024
Skåne

Föreslå delegater till stämman 2024

Vill du påverka Sveriges Arkitekters verksamhet eller vet du någon som hade gjort det bra? Här har du chansen att föreslå dig själv eller någon du tror är lämplig till en plats på stämman.
Publicerad:
Radikala samarbeten
Skåne

Radikala samarbeten

Under hösten kommer Sveriges Arkitekter Skåne att köra öppna samtal med utgångspunkt i ett utforskande av samarbetets möjligheter.
Publicerad: