The Daylight Award – öppen för nomineringar

Publicerad: 2021-05-19

Det internationella dagsljuspriset, The Daylight Award 2022, är nu öppen för nomineringar. Nomineringsperioden pågår till den 30 september 2021.

Priset The Daylight Award 2022 stöder forskning om dagsljus och dagsljus i arkitektur till förmån för människors hälsa, välbefinnande och miljö. Det lägger särskild vikt vid samspelet mellan teori och praktik.

Daylight Award for Architecture belönar individer eller en grupp arkitekter eller andra yrkesverksamma vars projekt och verk visar unik användning och hängivenhet för dagsljus.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Arkitekturens vinnare i ny podd
Arkitekturpriser

Arkitekturens vinnare i ny podd

Det allra främsta som byggts under ett årtionde, vad säger det om hur Sverige såg ut då? Det vill Dan Hallemar ta reda på i nya podden ”Arkitekturens vinnare”. I första avsnittet gör han stopp i Helsingborg och årets bästa byggnad 2000, när han undersöker 1900-talets sista decennium.
Publicerad:
Tidigare vinnare – skicka in ditt projekt
Arkitekturpriser

Tidigare vinnare – skicka in ditt projekt

Ulrika Gunnman och Niklas Bosrup vet hur det känns att vinna ett Sveriges finaste arkitekturpriser. Vinnarna av Landskapsarkitekturpriset 2020 respektive Landmärket 2021 berättar vad vinsten har betytt för dem och tipsar dig som ska skicka in förslag i år.
Publicerad:
Nu är vi framtiden
Arkitekturgalan

Nu är vi framtiden

Läs Torun Hammars inledningstal på Arkitekturgalan 2022 om att vi behöver förflytta oss. Att alla tider är tider av förändring.
Publicerad: