Tävlingsprogram för projekttävling om väderskydd

Publicerad: 2020-05-25

Arkitekttävlingen om nya väderskydd för kollektivtrafiken i Stockholms län är nu påbörjad. Tävlingen arrangeras av Trafikförvaltningen, Region Stockholm, i samarbete med Sveriges Arkitekter. Endast inbjudna team kan lämna förslag.

Trafikförvaltningen vill med tävlingen som metod få fram innovativa och realiserbara koncept för utformning och tillverkning av nya väderskydd för den samtida och tidlösa hållplatsen. Genom tävlingen utvecklas också kunskapen inom trafikförvaltningen, både om arkitektur och design i allmänhet och väderskydden i synnerhet. Olika lösningars fördelar och nackdelar jämförs och en samsyn om projektet kan skapas som är värdefull i det fortsatta arbetet.

Trafikförvaltningen har för avsikt att av vinnaren göra en upphandling av tillverkningshandlingar för väderskydd som ska kunna nyttjas trafikslagsövergripande.

Tider för tävling

  • Tillkännagivande av juryns beslut: september 2020.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad:
Tävling om Lunakvarteren är avslutad
Tävlingar

Tävling om Lunakvarteren är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Luna-områdets utveckling i Södertälje. Telge Fastigheter anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord
Tävlingar

Tävling om Göteborgs konstmuseum avgjord

Higab anordnade, i samarbete med Göteborgs stad och Sveriges Arkitekter, en inbjuden projekttävling i två steg om gestaltning av om- och tillbyggnad av Göteborgs konstmuseum. Tävlingen är avgjord och en vinnare är utsedd.
Publicerad: