Tävlingsprogram för projekttävling om väderskydd

Publicerad: 2020-05-25

Arkitekttävlingen om nya väderskydd för kollektivtrafiken i Stockholms län är nu påbörjad. Tävlingen arrangeras av Trafikförvaltningen, Region Stockholm, i samarbete med Sveriges Arkitekter. Endast inbjudna team kan lämna förslag.

Trafikförvaltningen vill med tävlingen som metod få fram innovativa och realiserbara koncept för utformning och tillverkning av nya väderskydd för den samtida och tidlösa hållplatsen. Genom tävlingen utvecklas också kunskapen inom trafikförvaltningen, både om arkitektur och design i allmänhet och väderskydden i synnerhet. Olika lösningars fördelar och nackdelar jämförs och en samsyn om projektet kan skapas som är värdefull i det fortsatta arbetet.

Trafikförvaltningen har för avsikt att av vinnaren göra en upphandling av tillverkningshandlingar för väderskydd som ska kunna nyttjas trafikslagsövergripande.

Tider för tävling

  • Tillkännagivande av juryns beslut: september 2020.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala
Tävlingar

Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala

Uppsala kommun anordnar en inbjuden projekttävling med föregående prekvalificering för max fyra tävlande team om gestaltning av Rosendals torg i Uppsala.
Publicerad:
Studenttävling är avgjord
Tävlingar

Studenttävling är avgjord

Studenttävlingen NEB Design Challenge är en designutmaning för arkitektstudenter att skapa nya idéer utifrån New European Bauhaus värden – hållbart, vackert och inkluderande. Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd.
Publicerad: