Tävling om nytt vattentorn – se alla förslag

Publicerad: 2023-10-19

Värmdö kommun har bjudit in till en allmän tävling om gestaltningen av ett nytt vattentorn i Hemmesta. Tävlingsperioden är avslutad och nu kan du se alla inskickade förslag.

Värmdö kommun vill bygga ett nytt vattentorn av hög arkitektonisk klass som skapar en lokal signatur för Hemmestaområdet. Tävlingsuppgiften har bestått i att gestalta och placera Hemmestas nya vattentorn med dess teknikutrymmen samt omgivande mark och att illustrera placering av tillfartsväg och vändplan, områdesskydd samt vistelseyta. Tävlingen genomförs i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Nu är tävlingsperioden i den allmänna tävlingen slut och 151 godkända förslag har skickats in. Nu kan du se dem alla som PDF:er.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Studentävlingen Weland Next Step avgjord
Tävlingar

Studentävlingen Weland Next Step avgjord

Welands designtävling för arkitektstudenter är nu avgjord. Vinnande spiraltrappa av August Håkansson Orsvall uppvisade enligt juryn en imponerande och konsekvent minimalism.
Publicerad:
Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad
Tävlingar

Inbjudan till tävling om Stora torg i Halmstad

Halmstads kommun anordnar en inbjuden projekttävling i samarbete med Sveriges Arkitekter. Fyra team kommer väljas ut för att tävla om gestaltning av Stora torg i Halmstad.
Publicerad: