Tävling om nytt vattentorn – se alla förslag

Publicerad: 2023-10-19

Värmdö kommun har bjudit in till en allmän tävling om gestaltningen av ett nytt vattentorn i Hemmesta. Tävlingsperioden är avslutad och nu kan du se alla inskickade förslag.

Värmdö kommun vill bygga ett nytt vattentorn av hög arkitektonisk klass som skapar en lokal signatur för Hemmestaområdet. Tävlingsuppgiften har bestått i att gestalta och placera Hemmestas nya vattentorn med dess teknikutrymmen samt omgivande mark och att illustrera placering av tillfartsväg och vändplan, områdesskydd samt vistelseyta. Tävlingen genomförs i samarbete med Sveriges Arkitekter.

Nu är tävlingsperioden i den allmänna tävlingen slut och 151 godkända förslag har skickats in. Nu kan du se dem alla som PDF:er.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Tävling om Skellefteå resecentrum är avslutad
Tävlingar

Tävling om Skellefteå resecentrum är avslutad

En vinnare är utsedd i tävlingen om Skellefteå resecentrum. Kommunen anordnade en inbjuden projekttävling där fyra team efter prekvalificering valdes ut för tävlan.
Publicerad:
Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus
Tävlingar

Nu startar tävling om Ulricehamns kulturhus

Ulricehamns kommun anordnar en inbjuden projekttävling för fyra tävlande om gestaltning av Ulricehamns kulturhus och omgivande mark på Marknadsplatsen i Ulricehamn.
Publicerad: