Sveriges Arkitekter stöder Röda Korset

Publicerad: 2023-12-21

Sveriges Arkitekters styrelse har beslutat att ge en juldonation till Röda Korsets arbete i Palestina och Israel.

Sveriges Arkitekters styrelse 2022–2024. Foto: Sören Andersson.

Det som har hänt de senaste månaderna i Palestina och Israel har orsakat ett enormt lidande. I Sverige tar vi del av grymheterna i media och förskräcks, de som har familj eller vänner i området blir dessutom personligt påverkade när de drabbas. Gemensamt för oss är att vi många gånger känner oss maktlösa när vi ser att civila lider.

Sveriges Arkitekters styrelse har nu beslutat att ge en juldonation till Röda Korsets arbete och humanitära bistånd på plats. På så sätt bistår vi civila som drabbas omänskligt hårt i krig och terrordåd. Du som också vill stötta – tveka inte, all hjälp behövs.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Diskriminering i arkitektbranschen
Medlem

Diskriminering i arkitektbranschen

Sveriges Arkitekter har genomfört en enkät för att mäta förekomsten av upplevd diskriminering bland sina yrkesverksamma medlemmar. Resultatet visar en tydlig grad av upplevd diskriminering i fråga om etnisk tillhörighet, ålder och kön.
Publicerad:
Extrastämma sa ja till höjd medlemsavgift
Medlem

Extrastämma sa ja till höjd medlemsavgift

Byggkris och lågkonjunktur pressar arkitektkåren och medför dramatiskt ökade kostnader för Sveriges Arkitekter. Förbundsstyrelsen bad därför en extrainkallad stämma om mandat för att tillfälligt höja avgifterna för aktiva medlemmar.
Publicerad:
Nya medlemsavgifter från årsskiftet
Medlem

Nya medlemsavgifter från årsskiftet

Från första januari 2024 höjs avgiften för medlemskap i Sveriges Arkitekter. En ytterligare höjning kan komma senare i vår. Ökade kostnader för inkomstförsäkringen är huvudorsaken till höjningen.
Publicerad: