Sverige en av vinnarna på Golden Cubes Awards

Publicerad: 2021-04-27

Järfälla Kultur är bäst i världen på att aktivera barn i planering och att undervisa om arkitektur både i skolan och på fritiden.

Det anser den internationella arkitektorganisationen UIA:s avdelning Architecture & Children Work Programme, som delar ut Golden Cubes Awards vart tredje år. Årets ”gyllene kub” i kategorin Institutions gick alltså till Järfälla. Juryn, med Jan Gehl som ordförande och juryrepresentater från Egypten, Kroatien, Rumänien, Costa Rica, Frankrike och Sverige, har utsett vinnare och ”special mentions” i fyra olika kategorier: Institutions, Schools, Written media och Audio-Visual media.

UIA arrangerar ett webbinarium i juni där alla pristagare kommer att få presentera sina respektive projekt. Det sker i samband med den stora UIA-kongressen UIA2021RIO, som på grund av pandemin blivit helt digital.

Kurstillfälle på ArkDes.
Barnens modell “A combined city”.
Juryn för UIA Architecture & Children Golden Cubes Awards, med bland annat Arkitektur och barnrådets Suzanne de Laval.

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Nytt råd för kulturmiljö ersätter akademi
Arbetsgrupper

Nytt råd för kulturmiljö ersätter akademi

Ett nytt råd för kulturmiljö ersätter den tidigare akademin. Det kommer att ta sig an centrala frågor i utvecklingen avseende den redan byggda miljön. Torun Hammar, nyvald ordförande för rådet, berättar om uppdraget.
Publicerad:
Nya förtroendevalda och förändringar i arbetsgrupper
Arbetsgrupper

Nya förtroendevalda och förändringar i arbetsgrupper

Sveriges Arkitekters styrelse har utsett representanter till förbundets arbetsgrupper och akademier. Nytt för verksamhetsperioden är också att Arkitekt(h)en och Hållbarhetsrådet har slutfört sina uppdrag samt att Akademin för Kulturmiljö i stället blir ett råd.
Publicerad: