Studenttävling startar – NEB Design Challenge

Publicerad: 2024-03-01

Den första mars startade studenttävlingen NEB Design Challenge. Läs mer och ladda ner tävlingsprogram.

Videon kräver godkännande av cookies för tredjepart, Youtube.com. Genom att visa videon godkänner du att cookies sparas från Youtube.com enligt deras villkor.
Gå till videon på Youtube.com

NEB Design Challenge närmar sig, en designutmaning för arkitektstudenter att skapa nya idéer utifrån New European Bauhaus värden: hållbart, vackert och inkluderande. Tävlingen fokuserar på Re:use och Re:adapt av fyra platser i Sverige, Danmark, Finland och Norge.

För studenter i hela Norden

Tävlingen är öppen för studenter vid universitet och högskolor i de nordiska länderna. Tävlande team behöver ha minst en arkitektstudent i gruppen och bestå av max 5 personer. Delta och skapa kreativa designförslag! Forma multidisciplinära team och ta er an utmaningen!

Tävlingen är i två steg och den första tävlingsfasen startar den första mars. En utvald jury kommer att välja ut tre designförslag per plats som går vidare till tävlingens nästa fas och vinnande team belönas med 4 000 euro i en prisutdelningsceremoni under Umeå Design Week den 30 maj 2024.

Preliminär tidplan

  • Tävlingens steg 1 startar – 1 mars 2024
  • Sista dag för inlämning av tävlingsförslag i steg 1 – 18 mars 2024
  • Start av tävlingens steg 2 för utvalda team – 3 april 2024
  • Sista dag för inlämning av tävlingsförslag i steg 2 – 9 maj 2024
  • Prisceremoni och tillkännagivande av juryns beslut – 30 maj 2024

Relaterade artiklar

Visa alla nyheter
Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala
Tävlingar

Ny tävling om Rosendals torg i Uppsala

Uppsala kommun anordnar en inbjuden projekttävling med föregående prekvalificering för max fyra tävlande team om gestaltning av Rosendals torg i Uppsala.
Publicerad:
Studenttävling är avgjord
Tävlingar

Studenttävling är avgjord

Studenttävlingen NEB Design Challenge är en designutmaning för arkitektstudenter att skapa nya idéer utifrån New European Bauhaus värden – hållbart, vackert och inkluderande. Tävlingen är avslutad och vinnare utsedd.
Publicerad: